partizan_LS_2011_par_seg

Vaterpolisti Partizana pobedili Vašaš

 

Vaterpolisti Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu budimpeštanskog Vašaša sa 9:5 (2:0, 2:1, 1:1, 4:3), u petom pretposlednjem kolu C grupe Evrolige. Ovom pobedom, tek drugom u dosadašnjem delu takmičenja, aktuelni šampion Evrope ostao je u borbi za četvrtfinale elitnog takmičenja. Partizan u poslednjem kolu, 25. ili 26. februara, igra kao gost protiv Segedina.

Povezana vest:  Partizan rutinski do pobede nad Jadranom

Golove na večerašnjem meču postigli su Ćuk tri, Korolija i Aleksić po dva, Mitrović i Mandić za Partizan, a Kaponaš dva, Štajnmec, Vamoš i Kiš za Vašaš.

Vaterpolisti crno-belih dobili su utakmicu prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, posebno u prvom delu susreta. Golman Slobodan Soro je tom periodu branio fantastično i zaustavio niz neugodnih šuteva Mađara, uključujući nekoliko „zicera“.

Povezana vest:  Jelenić: Više ne postoji dug Vaterpolo saveza Srbije

Pored Sora, istakao se kapiten Vladimir Vujasinović dobrom organizacijom napada, a golgeterski raspoložen bio je Mloš Ćuk sa tri pogotka. Mađarski tim je na bannici tek u završnici pokazao „zube“ i na taj način izbegao ubedljiviji poraz.

Partizan je i dalje u igri za četvrtfinale Evrolige, ali za potvrdu plasmana među osam moraće da pruži još bolju igru u Segedinu, posebno zbog činjenice da je mađarski predstavnik slavio u prvom meču u Beogradu (9:8), u oktobru.

Povezana vest:  Kupa Srbije za devojke