dejan_udovicic_kzn

VSS produžio mandat Udovičiću do 2016.
 
Vatarpolo savez Srbije (VSS) saopštio je večeras da je produžio mandat selektoru reprezentacije Dejanu Udovičiću na još četiri godine.
Upravni odbor VSS je na današnjoj sednici produžio angažman trofejnom stručnjaku, ali i Nenadu Manojloviću koji je reizabran na funkciji predsednika Stručnog saveta.
-Nastavljamo po ustaljenom modelu, ali moram da kažem da je zadovoljstvo biti deo ove organizacije i biti na čelu takve ekipe kakva je srpska selekcija – rekao je Udovičić.
Predsednik VSS Velibor Sovrović rekao je da je izbor Udovičića i Manojlovića rezultat dosadašnjih uspeha i velikog poverenja u njihov rad.
-Odlučili smo da pre učešća na Olimpijskim igrama u Londonu produžimo saradnju. Na taj način odajemo priznanje za ostvaren kontinuitet izvanrednih rezultata na najvećim takmičenjima. Potpuno je logično da postoji maksimalno poverenje i u stručni tim i stručni savet i da oni znaju da im posle Londona sledi rad za Rio de Žaneiro – rekao je Sorović.
Udovičić je selektor nacionalnog tima od 2006. godine i za to vreme je na Evropskim prvenstvima osvojio dve zlatne medalje (Beograd 2006, Ajndhoven 2012), jedno serbro (Malaga 2008) i bronzu (Zagreb 2010).
Prvak sveta bio je u Rimu 2009, dok je dve godine kasnije u Šangaju predvodio Srbiju do srebrne medalje.
Uz Olimpijsku bronzu sa Igara u Pekingu 2008. osvojio je pet zlatnih nedalaj u Svetskoj ligi uz jednu bronzu i dva zlata sa FINA Svetskog kupa.

 

Povezana vest:  Jadran bez krova nad glavom