dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

Udovičić saopštio spisak za kratke pripreme

 

Trener srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić saopštio je danas spisak igrača za pripreme krajem marta i početkom aprila na kome se pored već proverenih reprezentativaca našlo i pet debitanata. Prvi put na pripreme najjačeg tima pozvani su Petar Filipović koji nastupa za grčku Patru, Luka Šaponjić iz Partizana, vaterpolista Beograda Nikola Eškert kao i Marko Matović i Srđan Vuksanović iz Vojvodine.

Povezana vest:  Srbija bolja od SAD na startu Svetske lige

-Želim da još jednom vidim sve igrače. Nema samo Alekse Šaponjića koji ima obaveze na školovanju u Americi. Ovo nije spisak za završne pripreme za Olimpijske igre. Planiram da tada bude u opticaju 17 ili 18 imena – kazao je Udovičić, a preneo sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On je dodao i da će neki od igrača sa spiska činiti okosnicu B tima koji će se u 2013. takmičiti u Svetskoj ligi i na Univerzijadi.

Povezana vest:  Nikolić vaterpolistima: Bili ste fenomenalni

-Drugi deo ekipe pojačan sa novim igračima činiće B reprezentaciju koja će imati poseban program priprema i igranja do jula. Oni će činiti i okosnicu za sastave za Svetsku ligu i Univerzijadu 2013 – kazao je selektor.

Na spisku se nalaze osvajači zlata iz Ajndhovena kao i igrači koji su već nastupali za najbolji tim Srbije ili bili na širem spisku, uz petoricu debitanata. Na kratkim pripremema koje će se održati od 29. marta do 5. Aprila učestvovaće golmani Slobodan Soro, Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović. Na poziciji centra biće Duško Pijetlović, Slobodan Nikić i Nemanje Ubović.

Povezana vest:  Zvezda sparinguje sa reprezentacijom Makedonije

Na mestu beka igraće Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Nikola Rađen a njima će se pridružiti i Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Marko Avramović, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Dušan Mandić i Živko Gocić kao i petorica debitanata.