partizan_ekipa

Azevedo: Partizan je jedan od najboljih klubova na svetu

 

Najbolji vaterpolista Sjedinjenih Američkih Država Antoni Azevedo rekao je da je reprezentacija SAD došla u Beograd da bi se kroz treninge sa Partizanom spremila za Olimpijske igre u Londonu, na kojima želi zlatnu medalju.

-Partizan je jedan od najboljih klubova na svetu i došli smo ovde da igramo i treniramo posle dugih priprema u Americi, gde smo radili na kondiciji – kazao je 30-godišnji Azevedo.

Povezana vest:  Konstituisan Izvršni odbor za organizaciju Svetske lige

On je dodao da se SAD već dugo pripemaju za OI narednog leta.

-Za naš tim ambicija je zlatna medalja. Ostali smo zajedno u SAD ove godine da bi smo se pripremili za London. Nadamo se da ćemo otići korak dalje nego u Pekingu – rekao je Azevedo.

On smatra da bi na putu ka najsjajnijem odličiju najveća prepreka mogla da bude vaterpolo reprezentacija Srbije.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan u Grupi C, Vojvodina u Grupi B u Evroligi

-Mislim da je Srbija sada najbolji tim na svetu. Posle Srbije tu su vrlo izjednačeni timovi Italije, Hrvatske Mađarske i SAD – ocenio je američki vaterpolista.

Azevedo koji je rođen u Brazilu, nastupao je u Italiji, dubrovačkom Jugu, a 2009. godine je bio šampion Evrope sa Primorcem iz Kotora. Posle godinu dana igranja za Njujork Atletik, nada se da će sledeće sezone ponovo doći u Evropu.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana ubedljivo pobedili nemački Špandau

-Želim da igram još nekoliko godina. Sigurno ću se vratiti u Evropu, ali za sada ne znam tačno gde – kazao je američki vaterpolista.

On je dodao da bi rado igrao za Partizan. Olimpijske igre u Londonu biće četvrte za Azeveda, a rekao je da će sigurno kroz četiri godine nastupati i na Igrama u Rio de Žaneiru gde se rodio.