vanja_udovicic_vaterpoloSrbija ubedljiva protiv Rumunije

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u beogradskom sportskom centru Tašmajdan selekciju Rumunije sa ubedljivih 18:5 (5:1, 4:2, 5:1, 4:1) u petom kolu Grupe C Svetske lige.

Pobeda nad Rumunijom Srbiji je obezbedila osvajanje prvog mesta na tabeli Grupe C u kojoj nastupaju i Španija i Turska.

Meč na Tašu, ipak, za domaći tim nije imao rezultatski značaj, pošto je Srbija već dobila organizaciju završnog turnira Svetske lige, a samim tim i učešće na tom takmičenju.

Povezana vest:  Savić: Igranje pred domaćom publikom veliki motiv za vaterpoliste

Završni turnir na kome će igrati osam najboljih selekcija Svetske lige igraće se od 12. do 18. jula u Nišu gde će Srbija pokušati da osvoji petu titulu.

Prošle godine u Podgorici srpski vaterpolisti osvojili su bronzu, ali su potom u Rimu postali prvaci sveta. Dobru formu nastavili su da pokazuju u Grupi C svetske lige u kojoj su, pre poslednjeg kola i gostovanja u Španiji, ostvarili maksimalan učinak od pet pobeda. Rumunija u Beogradu jednostavno nije bila ravnopravan protivnik, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo, jer je Srbija rano stigla do ubedljivog vođstva i samo ga uvećavala do kraja meča.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Nemci jedva pobedili Japan i izborili meč sa Srbijom

Osmorica vaterpolista Srbije pogađali su mrežu protivnika, a najefikasniji je sa četiri gola bio Andrija Prlainović. Filip Filipović, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović bili su trostruki strelci, kapiten Vanja Udovičić postigao je dva gola, a Slobodan Nikić, Slavko Gak i Milan Aleksić po jedan.

Nastup pred prepunim tribinama Taša bio je i prilika da Vaterpolo savez Srbije kapitenu Vanji Udovičiću uruči prigodan poklon za 200 utakmica u reprezentaciji. Umetničke slike su za 100 utakmica za Srbiju dobili i Prlainović, Filipović, Pijetlović i Slobodan Soro.

Povezana vest:  EP MAĐARSKA 2014, Srbija "potopila" Francuze na startu EP - 16:5

Boris Vapenski iz Vojvodine dobio je nagradu Radio Beograda za najboljeg mladog igrača Srbije.