dejan_udovicic_kzn_3

Udovičić: Izuzetno sam zadovoljan, pogotovo odbranom

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je posle večerašnje pobede protiv SAD i obezbeđivanja prvog mesta u grupi na olimpijskom turniru u Londonu da je izuetno zadovoljan igrom, pogotovo u odbrani.

-Dve stvari su iz ove utakmice bitne. Prvo, pokazali smo da odbranu možemo da igramo na način koji je prepoznatljiv za nas, a da u napadačkim akcijama držimo ritam sa početka i turnira, i drugo što smo izdržali pritisak, jer smo znali da smo kvalitetniji od njih i bilo je potrebno samo da odigramo najnormalniju utakmicu. To nam je baš trebalo, pošto se zbog teške situacije sa povredama koje smo imali tokom leta pripremamo za one najvažnije utakmice – rekao je Udovičić novinarima u Londonu.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Poraz Crne Gore, Španije i Rusije

On je dodao da ga uopšte ne zanima ko će biti protivnik u četvrtfinalu, ali da je siguran kako će ta utakmica biti veoma teška.

-Mi moramo da gledamo svoja posla, ne interesuje me ime rivala, ali neću biti izennađen ako sve četiri ekipe iz ove naše grupe budu u polufinalu – poručio je Udovičić.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Hrvatska u polufinalu

Živko Gocić je naglasio značaj prve pozicije uoči četvrtfinalnih mečeva.

-Kao što smo i očekivali, odigrali smo tešku utakmicu sa Amerikancima, ali smo uspeli od prve sekunde da kontrolišemo rezultat. Ne biramo rivale u četvrtfinalu, svi imaju kvalitete i mane, ali, eto, voleo bih da izbegnem Hrvatsku i Italiju – priznao je Gocić.

Stefan Mitrović je pohvalio pristup meču sa Amerikancima i, naravno, igru u odbrani.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Srbija za finale protiv Hrvatske, ponovo

-Ušli smo u meč kao da je u pitanju nokaut faza. Odbrana je bila na visokom nivou tokom celog meča i ako ovako nastavimo možemo da se nadamo pozivnom ishodu, sve do kraja. Ne biramo rivala u četvrtfinalu, niko ovde nije došao da izgubi i mi se za svaki meč spremamo kao da je finale – naglasio je Mitrović.

Srbija poslednji meč u B grupi igra u ponedeljak protiv Rumunije od 15.10 sati, zatim slede dva dana odmora i onda dugo očekivano četvrtfinale.