waterpolo_ball

Mirko Blažević selektor Brazila

 

Poznati srpski stručnjak Mirko Blažević imenovan je za selektora vaterpolo reprezentacije Brazila koju će predvoditi do završetka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine. Imajući u vidu da će njihova zemlja biti domaćin naredne najveće svetske smotre sporta, čelnici brazilske vaterpolo federacije odlučili su da budućnost vaterpola u Brazilu povere Blaževiću.

Povezana vest:  Na Tašmajdanu održan humanitarni vaterpolo spektakl

Angažujući Blaževića za selektora reprezentacije u Brazilu su uvereni da će on svojim znanjem i iskustvom stvoriti respektabilan tim, spreman da se za četiri godine u Rio de Žaneiru uključi čak i u borbu za medalju. Blaževićeva profesionalna lična karta poznata je svim poznavaocima vaterpola širom sveta. Uz bezbroj klupskih titula u bivšoj Jugoslaviji sa Bečejom i Jadranom iz Herceg Novog, Blažević je kao prvi saradnik Petra Porobića osvojio i brojne medalje sa reprezentacijama Jugoslavije i Crne Gore.

Povezana vest:  Milanović: Bez pritiska, stvaramo budućeg šampiona Evrope

Najvrednije sa Jugoslavijom su, svakako, titule svetskog (2005) i evropskog šampiona (2001, 2003), kao i srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Atini 2004, dok je sa Crnom Gorom 2008. godine osvojio jedinu titulu evropskog prvaka u istoriji te zemlje.