nebojsa_ilic_sp_nz_2010_2

Selektor Ilić zadovoljan dosadašnjim učinkom veslača

 

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je da je četverac bez kormilara danas u repesažu za polufinale Olimpijskih igara u Londonu veslao odličnu trku.

-Naš četverac je izveslao jednu odličnu trku, kako na tehničkom tako i na taktičkom planu. Od početka su držali sve konce u svojim rukama uspevši da trijumfuju u izuzetno jakoj konkurenciji – rekao je Ilić posle plasmana Miloša Vasića, Gorana Jagara, Miljana Vukovića i Radoja Đerića u polufinale Igara.

Povezana vest:  Đovani Postiljone potpisao četvorogodišnji ugovor sa VSS

-Pobeda u repesažu posebno dobija na težini ako se zna da je u ovoj trci svim posadama iznad glave visio oproštaj od Igara. Nije bilo mesta za bilo kakve kalkulacije, svi su ušli u trku s namerom da odveslaju svoj maksimum. U takvoj situaciji naša mlada posada je pokazala ogromnu psihološku snagu i kvalitet, ujedno dokazavši da je napravila ogroman pomak u odnosu na prošlu godinu – dodao je Ilić.

Povezana vest:  VESLANJE, PRIPREME VESLAČKE REPREZENTACIJE ZA NAREDNU SEZONU, Početak testiranjem na Savskom jezeru

Srpski četverac trku je završio kao prvi, sa vremenom šest minuta, jedna sekunda i 97 stotinki.  Polufinale će se veslati u četvrtak u 11.10, a sutra je polufinalna trka dvojca bez kormilara u kojoj će Srbiju predstavljati Nikola Stojić i Nenad Beđik.

-Oba čamca su plasmanom u polufinale ostvarili cilj i zadovoljan sam dosadašnjim izdanjima. Ostali smo na olimpijskom putu u konkurenciji najboljih svetskih posada – kazao je selektor srpskih veslača.

Povezana vest:  PLIVANJE, SP ŠANGAJ, Drugo zlato na SP u vodenim sportovima za Sijela, treće za Felpsa

Ilić je dodao da je „sudeći na razvoj situacije u dosadašnjim trkama, svaka prognoza nezahvalna“.