dejan_udovicic_banjica

Dejan Udovičić: Radnički treba da usmeri omladinu u sport

 

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Udovičić kazao je danas da taj klub ima zadatak da omladinu usmeri na bavljenje sportom.

-Imamo dva zadatka, moj je da stvaram mlade trenere i igrače, a kluba je da usmeri omladinu u sport i da kao stabilna ekipa predstavljamo grad Kragujevac – rekao je Udovičić novinarima na promociji tima u Sportskom centru Park.

Jedan od osnivača ideje o formiranju vaterpolo kluba Radnički Kragujevac, reprezentativac Srbije Vanja Udovičić, kazao je da su poznati igrači došli da podrže projekat koji im je predstavljen.

Povezana vest:  EVROLIGA, Evropski prvak prevelik izazov za Vojvodinu

-Tu smo da podržimo projekat koji nam je predstavljen. Ono što sportisti daju Kragujevcu ne može ni sa čim da se meri. Mi predvodimo grad i sport u njemu, zajedno sa fudbalerima, košarkašima, odbojkašima i ostalima – istakao je Udovičih.

Gosti na promociji vaterpolista u Kragujevcu danas su bili gradonačelnik Veroljub Stevanović i ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić. Oni su na poklon od igrača dobili loptu sa njihovim potpisima, a za uzvrat im je Stevanović dao zastavu Kragujevca.

Povezana vest:  Srbija u Dablinu na pripremnom turniru za Olimpijske igre

-Ovo je specifičan trenutak za grad Kragujevac. Tenizja se oseća u gradu. Sanjali smo ovakav tim, koji neki već nazivaju timom iz snova. Ovo je veoma bitno za budućnost grada. Naš cilj je da omladinu I mlade učimo zdravom životu i obrazovanju. Bitno je da smo Srbiju pomerili iz Beograda. Ovo je verovatno najsportskiji grad na Balkanu – rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Ministar Dinkić je kazao da od Radničkog očekuje dobre rezultate u predstojećoj sezoni.

Povezana vest:  Savić i Filipović očekuju spektakl u Nišu

-Sa vrhunskim trenerom Dejanom Udovičićem i ovakvim igračima Radnički će napraviti dobre rezultate… Pre mesec dana nazvao me je Vanja Udovičić i predložio mi da u Kragujevcu napravimo vaterpolo klub. To sam video kao odličnu ideju. Doveli smo odlične igrače I time želimo da damo motiv deci da se bave vaterpolom, plivanjem, kao i ostalim sportovima – kazao je Dinkić.

Vaterpolo klub Radnički je osnovan nedavno, a u njemu već igra nekoliko reprezentativaca Srbije i drugih zemalja.