dejan savic 1
Savić: Kad igramo pred Delijama uvek smo u prednosti
Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas da njegova ekipa sa nestrpljenjem očekuje večiti derbi sa Partizanom i da se svakako nada pobedi.
-Slede nam dve izuzetno bitne utakmice, prvo Partizan u prvenstvu, pa duel sa Olimpijakosom sa kojim se borimo za drugo mesto u grupi Lige šampiona. Velika je stvar što se derbi vraća na veliki vrata u srpski vaterpolo, ali nikako ne smemo da isključimo značaj bodova koji su mnogo važni -rekao je Savić.
On se složio sa nekadašnjim saigračem iz reprezentacije, sada trenerom Partizana Vladimirom Vujasinovićom, koji je rekao da je Zvezda igrački u blagoj prednosti, pre svega što u sastavu ima najboljeg igrača na svetu Andriju Prlainovića.
-Slažem se sa Vladom da smo u blagoj prednosti, jer ćemo sigurno igrati pred puno naših navijača i očekujem spektakl na Tašmajdanu. Ipak, mislim da te tehničko-taktičke stvari neće rešiti pobednika, nego će slaviti ekipa koja brže prebrodi početnu psihološku krizu – konstatovao je on.
Dobra vest za navijacće Crvene zvezde je oporavak reprezentativnog centra Duška Pijetlovića, a loša je grip golmana Denisa Šefika.
-Pijetloviću smo ublažili smo bolove u ramenu, nije još zalečio povredu, ali biće spreman. Nažalost, Šefik nam se razboleo i sad je on neizvestan. Odluku o njemu donećemo uoči meča – naglasio je Savić.
Na pitanje od koga preti najveća opasnost iz Partizana Savić je „kao iz topa“ rekao:
-Soro, Mitrović, Ćuk, Mandić. Oni su najopasniji – poručio je Savić.
Derbi utakmica između Crvene zvezde i Partizana, u okviru 6. kola Prve A lige Srbije, na programu je sutra od 17.15 sati na bazenu Tašmajdan.
U preostalim mečevima u subotu se sastaju Vojvodina – Singidunum, ŽAK – Beograd i Banjica – Dunav, a slobodna je ekipa Radničkog iz Kragujevca.
Povezana vest:  Vaterpolistima po 30.000, košarkašicama po 20.000 evra