dejan_udovicic

Udovičić: Možemo da napravimo brejk u Španiji

 

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Udovičić rekao je danas da je njegov tim favorit u prvom meču četvrtfinala Kupa Evrope protiv španske ekipe Mataro.

-Nismo uspeli da saznamo mnogo toga o protivniku, ali imamo informacije da su slabiji nego prošle godine. Kvalitetniji smo tim, napredujemo iz dana u dan i siguran sam da možemo da napravimo brejk u Španiji. Sve zavisi od naše igre i toga kako se prilagodimo uslovima na otvorenom bazenu – rekao je bivši selektor reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  LEN neće tolerisati nezavisno takmičenje

Optimista pred gostovanje u Španiji je i kapiten Kragujevčana Vanja Udovičić.

-Mislim da smo veliki favoriti u duelu sa Matarom, ali je sigurno da se Španci neće lako predati i moraćemo da pružimo maksimum kako bismo prošli dalje. Neće biti lako jer praktično posle tri nedelje pauze igramo ovako težak meč i to na gostujućem otvorenom bazenu, ali smatram da je kvalitet na našoj strani i da se mi pitamo – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Savić odredio igrače za Rumuniju

Mataro je u grupnoj fazi pobedio holandski Amersfort i tursku Enku, a poraz je pretrpeo od mađarskog Debrecina, dok je Radnički ostvario sve četiri pobede, protiv nemačkog Potsdama, turskog Juzmea, španskog Sabadelja i italijanske Florencije.

Utakmica Mataro – Radnički igra se sutra od 16 sati u predgrađu Barselone, a revanš je deset dana kasnije u Kragujevcu.