Czv_olimpijakos_andrija_prlainovic

Savić: Zaslužena i važna pobeda

 

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je večeras da je njegov tim zasluženo pobedio Olimpijakos, iako je u jednom trenutku delovalo da bi Grci mogli da naprave preokret. Predstavnik Srbije slavio je večeras na Tašmajdanu rezultatom 11:9, u 7. kolu B grupe Lige šampiona.

-Zasluženo smo pobedili. U prvom poluvremenu nametnuli smo jak ritam i stekli visoku prednost, ali smo se kockali u 3. četvrtini. Primili smo dosta golova iz igre i malo je nedostajalo da sebi zagorčamo život. Na kraju smo, međutim, uspeli da uspostavimo kontrolu nad utakmicom i ostvarimo dragocen trijumf – rekao je Savić.

Povezana vest:  Stevanović: Presudila dobra igra u odbrani

Crveno-beli su zabeležili treću pobedu u dosadašnjem delu takmičenja kojom su osigurali plasman u osminu finala najverovatnije sa druge pozicije u B grupi. Savić je dodao da je meč sa Olimpijakosom poslužio kao generalna proba pred završni turnir nacionalnog kupa, gde Zvezda u polufinalu za vikend igra protiv novosadske Vojvodine, dok se u drugoj utakmici sastaju Partizan i kragujevački Radnički.

Povezana vest:  Juniori Srbije u polufinalu EP

-Očekuje nas vaterpolo predstava kakvu Srbija nije videla u skorije vreme. Respektujemo sve ekipe i svejedno je s kime ćemo igrati u finalu. Naravno, prvo moramo da savladamo Vojvodinu i izborimo finale – rekao je Savić.

Andrija Prlainović je ocenio da je pobeda nad Olimpijakosom „čista kao suza“.

-Bila je ovo očekivano teška utakmica. Odvojili smo se u prvom poluvremenu, poveli sa 6:2, ali je došlo do pada u igri što je moglo skupo da nas skošta. Slavili smo većom razlikom nego što smo izgubili u Atini i sa pobedama u Francuskoj i Švajcarskoj doći ćemo do drugog mesta u grupi, što je i bio cilj pre takmičenja – rekao je Prlainović, dodajući da je utakmica bila „nezgodna“ zbog činjenice da je igrana posle praznika i pauze, kada je teško ustaliti formu.

Povezana vest:  Crvena zvezda na završnom turniru uprkos porazu