PARTIZAN_seged_mitrovic (1)

Vujasinović: Bili smo čvršći i jači od Segeda

 

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović pohvalio je igru svog tima u pobedi protiv Segeda, istakavši da su crno-beli verovali u uspeh i u trenucima kada su rivali imali rezultatski prednost. Prvak Srbije savladao je večeras na Banjici mađarski Seged sa 8:6, u utakmici 7. kola D grupe Lige šampiona.

-Drago mi je što smo večeras mi bili ti koji su prelomili utakmicu. Bili smo čvršći i jači od rivala, iako se to po starosti igača ne bi reklo. Trebalo nam je vremena da uđemo u meč, ali od druge četvrtine stvari su polako počele da dolaze na svoje mesto – izjavio je Vujasinović nakon velike pobede, prve posle tri uzastopna poraza od tog mađarskog tima u Ligi šampiona, računajući i prošlu sezonu.

Povezana vest:  Nikola Rađen otvorio međunarodni vaterpolo turnir „Mali Mančester“

-I kada smo gubili verovali smo u uspeh. Svaki dan radim sa ovim momcima i to je moralo da se vrati na jedini mogući način u sportu, a to su pobede. U završnici meča uspeli smo da se vratimo, na kraju smo odigrali i moćno. Mogu da kažem da je Seged imao i sreće kako je prošao u završnici susreta – zaključio je Vujasinović.

Povezana vest:  Radnički potopio splitski Mornar

Marko Ćuk je naveo da su crno-beli počeli dobro, a da su pali u nastavku.

-Igrali smo na momente nešto lošije u odbrani. Ipak, ovaj put uspeli smo da se konsolidujemo i vratimo u utakmicu. U finišu meča smo zapeli i u napadu, i na kraju slomili protivnika kontrama – rekao je Ćuk.

Stefan Mitrović je naglasio da je trijumf nad snažnim protivnikom izuzetno značajan.

Povezana vest:  EP 2016, Prva pobeda ženskog tima Srbije na Evropskom prvenstvu

-Drago mi je da je 2013. godina počela pobedom, večeras nam je pošlo za rukom konačno da slavimo. Iako smo gubili u jednom trenutku smogli smo snage da preokrenemo rezultat i dođemo do trijumfa – kazao je on, dodajući da pobeda dobija na značaju i zbog toga što je tim igrao bez centara.

-Preostaje da ostavimo ovu pobedu iza sebe i okrenemo se mecu sa Radničkim u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije – poručio je Mitrović.