poljska_nemacka_igra (1)

Poljski rukometaši vide Srbiju kao favorita za prvo mesto

 

Selektor Poljske Mihael Bigler rekao je da rukometna reprezentacija Srbije ima veliko samopouzdanje posle drugog mesta na Evropskom prvenstvu i dodao da je uz Sloveniju najveći rival njegovom timu u grupi na Svetskom prvenstvu u Španiji.

-Najkvalitetniji timovi u grupi su Srbija i Slovenija. Srbija ima veliko samopouzdanje posle osvojenog srebra na Evropskom prvenstvu, a Slovenci su sve bolji i bolji poslednjih meseci. Belorusija takođe može biti opasna – rekao je Bigler poljskim medijima.

Povezana vest:  Jokanović odredio spisak juniorske reprezentacije

Pored Srbije, Slovenije i Poljske, u Grupi C na Svetskom prvenstvu nalaze se još Južna Koreja, Saudijska Arabija i Belorusija. Jedan od najboljih svetskih golmana i najiskusnijih poljskih rukometaša, Slavomir Šmal istakao je da je Srbija favort za prvo mesto u grupi.

-Srbija se verovatno dobro spremila za takmičenje i oni su favorite za prvo mesto u grupi. Ne smemo zaboraviti ni Sloveniju koja igra baš brz rukomet. Koreja je nezgodna, ali smo igrali sa njima pa ih poznajemo. To je tim koji se ne predaje ni kada gubi pet golova – kazao je Šmal.

Povezana vest:  Vojvodina želi duplu krunu, Partizan trofej

Reprezentativci Poljske ocenili su da su se i oni dobro spremili za takmičenje, posebno na fizičkom planu.

-Fizički smo se izvanredno spremili, trener nam je posvetio ogromnu pažnju. Igrali smo nekoliko pripremnih utakmica, dobri smo u kontranapadima, ali mislim da do prve utakmice nećemo znati na čemu smo tačno – rekao je srednji bek Kšištof Lijevski.

Povezana vest:  Butulija: Prihvatamo ulogu favorite

Iskusni Marijuš Jurkijevič kazao je da kao favorite za zlatnu medalju vidi Francusku i Španiju.

-Francuska je favorit pošto je već godinama najbolja na svetu. Tu je i Španija, igraju kod kuće, jaki su – rekao je Jurkijevič, dok je Lijevski uz ta dva tima pomenuo i Dansku i Hrvatsku.

Srbija će u prvom kolu u Saragosi igrati protiv Koreje u subotu od 15.45, u 18.00 će se sastati Slovenija i Saudijska Arabija, dok će Poljska i Belorusija nastupiti u 20.15.