vanja_udovicic_fina_kup_2010

Vanja Udovičić: Još ne želim da razmišljam o revanšu

 

Kapiten vaterpolista Radničkog Vanja Udovičić izjavio je danas da još ne želi da razmišlja o revanšu Kupa Evrope protiv Debrecina, već da hoće samo da se fokusira na prvu utakmicu u Kragujevcu.

-Ne želim još da razmišljam o revanšu, već sam fokusiran na ovu prvu utakmicu. Želja nam je da odigramo kao pravi tim, da svako da svoj realni maksimum, barem što se energije tiče i da sa što boljim rezultatom odemo na revanš – rekao je Udovičić pred prvu utakmicu.

Udovičić je kazao da ne poznaje Debrecin kao ekipu, ali da je upoznat s njihovim igračkim kvalitetom.

Povezana vest:  Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili Kup Srbije

-Poznajem ih po igračima koji tamo nastupaju i kroz rezultate ove godine, koji su za svako poštovanje, ali kao ekipu još ih nisam upoznao. Sigurno je da su jako ozbiljni, što su mi preneli igrači s kojima sam razgovarao, a koji su već igrali protiv njih ove sezone – kazao je Udovičić.

Kapiten reprezentacije Srbije je istakao da je nemoguće da se od početka sezone pokaže pun kvalitet i uigranost ekipe, već da je potrebno određeno vreme.

-Nemoguće je bilo da se od početka sezone pokaže pun kvalitet I uigranost. Normalno je da sa što većim brojem utakmica i treninga ekipa deluje sve bolje i uigranije. Mene raduje velika rezerva koja još postoji u ovom timu, tek možete očekivati pravi Radnički – istakao je Udovičić.

Povezana vest:  Zvezda dobila protivnike iz Grčke, Francuske i Turske

On je, ipak, rekao da za sada sve ide po planu za njegov tim.

-Za sada sve ide po planu. Jako je bitno da mladi igrači pokažu sav talenat i uz rad, koji je na treninzima izuzetan, nastave da napreduju kao i do sada. Najveća želja je da se stvori još jača emocija Kragujevčana prema vaterpolu i da na svakom meču budu krcate tribine, jer Radnički svojim dosadašnjim rezultatima i energijom koju svi u ovom klubu ulažemo to i zaslužuje – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Sastav reprezentacije Srbije za Španiju

Udovičić je rekao da se njegova ekipa neće zadovoljiti plasmanom u polufinale Kupa Evrope.

-S obzirom da je na početku sezone postavljen cilj da osvojimo ovo takmičenje, nije potrebno komentarisati koliko su snage u Radničkom mobilisane za ovaj susret. Sigurno je da je i sam plasman u polufinale nekog evropskog takmičenja veliki uspeh, pogotovo kada se pogledaju rezultati naših klubova u Evropi u bilo kom sportu u poslednjih pet-šest godina – rekao je Udovičić.

Utakmica između Radničkog i Debrecina igra se u sredu od 17.00 na zatvorenom bazenu Sportskog centra Park u Kragujevcu.