srb_esp_utakmica

SP ŠPANIJA 2013

Srbija ubedljivim porazom od Španije eliminisana sa SP

 

Rukometna reprezentacija Srbije završila je danas takmičenje na Svetskom prvenstvu, pošto je u osmini finala u Saragosi eliminisana od domaćina Španije sa 20:31(12:20). Španija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Nemačke. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Petar Nenadić sa četiri gola, dok su Žarko Šešum i kapiten Momir Ilić postigli po tri. Španiju je predvodio Albert Rokas sa šest pogodaka.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Stanić: Očekujem da budemo još bolji

Španija je odlično počela utakmicu i samo dozvolila Srbiji da u šestom minutu izjednači na 3:3, nakon čega je potpuno preuzela kontrolu i konstantno do kraja poluvremena povećavala prednost.  Domaćina šampionata nije poremetilo ni to što im je prvi odbrambeni igrač Viktor Moros dobio crveni karton sredinom poluvremena zbog grubog prekršaja nad Nemanjom Zelenovićem.

Povezana vest:  Dragica Đurić zadovoljna bodom

Španci su minut pre kraja prvog poluvremena vodili sa devet golova prednosti, ali je srpski tim preko kapitena Ilića i Ivana Nikčevića ipak smanjio zaostatak i na pauzu otišao sa minus sedam.

Kako su igrali u prvom, španski rukometaši su tako nastavili i u drugom poluvremenu, pa su već posle minut i po golovima Valera Rivere i Viktora Tomasa vratili prednost od devet golova. Srbija je tada zaigrala malo bolje i serijom 4:1 približila se na šest golova zaostatka, ali je to „probudilo“ Špance, koji su sigurnom igrom do kraja došli do nove velike prednosti i na kraju ubedljivo pobedili sa čak 11 golova prednosti.

Povezana vest:  Perić: Nema opravdanja za ovakav poraz

Utakmicu u hali Prinsipe Filipe u Saragosi posmatralo je oko 10.000 navijača.