rukomet_predstavljanje-dc

EP 2012

Reprezentativke Srbije u Nišu promovisale EP

 

Šutiranje sedmeraca osnovnih i srednjih škola u Vršcu i Beogradu, merenje jačine šuta u Nišu i „Javni čas rukometa“ u Novom sadu bili su događaji kojima su gradovi domaćini Evropskog prvensva juče obeležili 90 dana do početka rukometne smotre.

Najduže je druženje potrajalo u Nišu, ispred „Kalče“, nešto više od sata, mališani osnovnih škola „Ivan Goran Kovačić” i „Dušan Radović” kao i njihovi stariji drugari iz gimnazije „Stevan Sremac” i Ekonomske škole su se nadmetali u jačini šuta, baš kao i devojčice iz Naise i dečaci Naisusa. Takmičari sa najjačim šutem su dobili nagrade, a imali su prilike i da uživaju u društvu reprezentativki Srbije, koje u sredu u 18 časova u Čairu igraju prvu utakmicu kvalifikacija za EP u Holandiji protiv Grčke.

Povezana vest:  SP RUKOMET, Rukometaši se spremaju za Čehe

– Drago mi je da vidim toliko dece ovde i čast što zajedno promovišemo muško Evropsko prvenstvo. Volela bih da sva publika koja se našla ovde dođe u Čair da nas bodri protiv Grkinja – kazala je srednji bek Andrea Lekić.

Najači šut imaju: pionirke – Sandra Živadinović 61km/h, pioniri- Lazar Subotić 74km/h, omladinke – Jovana Jovanović 69km/h, omladinci – Jovan Cvetković 68km/h, Naisa – Marija Slavić 58km/h, Naisus – Filip Stojanović 75 km/h.

Povezana vest:  SUPER RUKOMETNA LIGA, MUŠKARCI, Dominacija domaćih klubova

vrsac 2

Najranije je startovao Vršac, na Trgu Svetog Teodora Vršačkog u podne su učenici srednjih škola Hemijsko – medicinske i gimnazije „Borislav Petrov Braca” šutirali  sedmerace zdušno bodreni od igrača Mladosti. Sve nagrade pokupili su predstavnici Hemijsko – medicinske škole.

Sat kasnije na Trgu slobode u Novom Sadu, članovi kampa „Rastimo”, a prisutnima su se obratili i član UO RSS Jovica Tulać i generalni sekretar RS Vojvodine Slobodan Višekruna dok je rukovodilac kampa „Rastimo“ Đorđe Jakšić govorio o ovom fenomenu za obuku dece koji traje dugi niz godina.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Ivan Nikčević: Srbija može da osvoji medalju

U Beogradu, na platou ispred „Delta sitija”  uz prisustvo predsednika UO RSS Velimira Marjanovića mališani osnovnih škola „Jovan Sterija Popović”, „Kneginja Milica”, „20.oktobar“ i ”Branko Radičević„ šutirali su sedmerce pod budnim okom drugara iz rukometnog kluba Novi Beograd.

Najuspešnije su bile devojčice iz OŠ „Kneginja Milica”, a kod dečaka „Branko Radičević”.