vujasinovic trener partizan

Vujasinović želi da oporavi ekipu od poraza od Radničkog

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da će njegov prvi zadatak biti da ekipu oporavi od meča sa Radničkim, u polufinalu prvenstva Srbije i „prebaci“ je na Spartak iz Volgograda, sa kojim će crno-beli igrati u četvrtfinalu Lige šampiona. 
-Posle dva izuzetno teška polufinalna duela sa Radničkim u četvrtak i subotu moj prvi i osnovni zadatak biće prebacivanje na Ruse. Neće biti nimalo lako, jer smo prošli kroz izuzetnu borbu i trošenje, ali mlada smo ekipa, cele godine vredno treniramo i mislim da imamo snage da se skupimo i budemo na nivou na kom smo bili u duelu sa Radničkim – rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare. 
Partizan u sredu od 20 sati na Banjici igra protiv Spartaka iz Volgograda, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona. 
-Oni su iskusna dobra u čvrsta ekipa imaju dobre igrače. Ja sam pre 10 godina igrao protiv njih i maltene su svi isti igrači u timu. Jesu na zalasku karijere, ali mogu da igraju na slepo. Izbacili su Olimpijakos i to dovoljno govori koliko su jaki. Mi samo treba da pobedimo i ne treba da obraćamo pažnju na razliku – rekao je Vujasinović. 
Miloš Vukičević dobio je udarac u rebro i njegov nastup je neizvestan, a u sasatvau će se naći mladi Nemanja Vico.  Centar Petar Filipović i dalje ima problema sa povredom i neće biti u sastavu tima, kao ni Ivan Basara, iako se oporavio od povrede. 
Vujasinović je na novinarsko pitanje da li su favoriti u duelu sa Spartakom odgovorio: „Sačuvaj bože“. 
-Naš tim je pokazao u duelu protiv Radničkog izuzetne igračke stvari ali i neverovatne padove. To je, međutim, proces odrastanja i mi te stvari treba da izbacimo što pre. Dok se to ne desi ne možemo da govorimo da smo favoriti, a kada to izbacimo svaki tim ćemo dočekivati kao favorite – rekao je on. 
Novinare je zanimalo kako će emotivno oporaviti ekipu zbog eliminacije od Radničkog u polufinalu prvenstva. Partizan je u dve utakmice poražen od Radničkog, u prvom meču bilo je 8:11, a u drugom, u nedelju posle produžetaka 7:9. 
-Možda nisam bio jasan, ali sam mislio na mentalni oporavak, jer fizički nemamo zbog čega da ih oporavimo. Izuzetno vredno radimo ali o fizickoj spremi uopšte ne razmišljam. Mi od Radničkog nismo ispali noramalno, već je to bilo šokantno i moj zadatak i celog stručnog štaba je da što pre opravimo ekipu – rekao je on. 
-Na današnjem treningu smo maltene svo vreme pričali o toj utakmici. Moramo što pre da je prevaziđemo – dodao je Vujasinović. 
Predsednik kluba Aleksandar Šoštar rekao je da je putovanje u Rusiju izuzetno skupo i da novac za to još nije obezbeđen. 
-Naravno ništa drugačije ne bi bilo ni da smo sa Crvenom zvezdom igrali u četvrfinalu i da ne moramo da putujemo, jer je finansijska situacija katastrofalno teška – rekao je Šoštar. 

Povezana vest:  Šefik: Publika nam je dala motiv i energiju