dejan udovicic banjicaDejan Udovičić selektor SAD

Srpski trener Dejan Udovičić imenovan je danas za novog selektora vaterpolo reprezentacije SAD, koju će voditi do kraja Olimpijskih igara 2016. godine.
U saopštenju vaterpolo saveza SAD navodi se da će Udovičić debitovati u finalu Svetske lige u Rusiji, od 11. do 16. juna.
-Oduševljen sam što sam postao novi selektor reprezentacije SAD I ponosan sam što delimo viziju uspeha. Počinjemo novi dugorični program i čeka nas mnogo napornog rada. Sjedinjene Države imaju veliki potencijal i bićemo spremni za buduće izazove – rekao je Udovičić.
Ovaj stručnjak bio je selektor Srbije od 2006. do oktobra prošle godine, kada je otišao sa te funkcije. Sa „delfinima“ je osvojio 16 medalja na svim takmičenjima.
-Dejan je doveo svoje timove do izuzetnih uspeha i imao je kontinuitet na svim nivoima. On nije samo dokazani pobednik, već i pravi sjajne programe za razvoj talenata. Biće snažni vodja našim seniorima, ali i trenerima naših klubova i koledža – rekao je predsednik nacionalnog saveza Kristofer Remzi.
Udovičić je trenutno trener kragujevačkog Radničkog, koji igra u finalu plej-ofa prvenstva Srbije.

Povezana vest:  EP 2016, Savić: Nismo bili na očekivanom nivou