djuho trener jugĐuho: Zasluženo smo izgubuili

Vaterpolisti Juga nisu uspeli četvrti put da osvoje titulu prvaka Evrope, a trener dubrovačkog tima Veselin Đuho rekao je u razgovoru za hrvatske medije da je pobeda Crvene zvezde bila potpuno zaslužena.
-Poraz nam je teško pao, ali domaćini su zasluženo pobedili – rekao je proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, osvajač zlatnih olimpijskih medalja u Los Anđelesu i Seulu.
On je istakao da su danas svi utučeni i razočarani što nisu napravili i taj poslednji korak i osvojili Ligu šamopiona, ali je zamerke imao samo na račun svojih igrača.
-Po igri koju smo sinoć prikazali, nismo ni zaslužili da pobedimo. U odbrani nam je bila promaja, napravili smo mnogo grešaka pred svojim golom i to je glavni razlog zašto smo izgubili utakmicu – kazao je Đuho.
On i danas smatra da je Jug bio favorit u finalnoj utakmici, ali igrači to nisu dokazali u bazenu, pa je Zvezda pred svojih 5.000 navijača zasluženo slavila.
-Bili smo favoriti i siguran sam da smo kvalitetniji od drugih ekipa, ali nismo izdražali veliki pritisak sa
tribina. Igrači Crvene zvezde su igrali iznad svojih mogućnosti, zaista su dali sve od sebe i zaslu?eno
pobedili – kazao je trener Jugaša.
Prema njegovim rečima, sve bi, možda, bilo drugačije da nije bilo nekoliko krupnih grešaka, posebno u odbrani, ali i slabe realizaciju u napadu.
-Pored toga što smo pravili krupne i nekarakteristične greške u odbrani, nismo dobro odigrali igrača više. Tu nas je izludeo i Šefik, nismo uspeli da mu damo gol ni iz čistih situacija i kada se sve to sabere, jasno je zašto smo izgubili utakmicu – naglasio je Đuho.
Trener Juga je posebno želeo da istakne da razloge poraza ne vidi u previdima sudija ili u „domaćinskom“ suđenju.
-Suđenje nije bilo ključno. Istina, tek danas sam video da je posle udarca Mara Jokovića lopta prešla gol liniju i to jeste bio propust, ali sve ostalo je bilo u redu i nemamo razloga da se bunimo na suđenje – rekao je Đuho.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Hrvatska u polufinalu