kragujevac-wild-boars-pancevo-panthersSUPERLIGA: Veprovi u plej-ofu, Panteri i dalje u igri

Posle pobede nad Pančevo Panthersima – 37:12, kragujevački PBB Wild Boarsi postali su treći tim koji je obezbedio učešće u plej-ofu Sportklub Superlige, dok su Panteri zadržali velike šanse da osvoje četvrto mesto.
Sjajna odbrana Veprova bila je na visokom nivou, pa se čitavo prvo poluvreme igralo na polovini gostujućeg tima. Na drugoj strani, ofanzivni tim Kragujevčana lako je pomerao lance, sve do crvene zone, ali je defanziva Pantera bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije, pa je viđen samo jedan tačdaun, pasom Santina Simonea ka Čedu Rusinkoviču.
U nastavku susreta domaći su razvili igru po zemlji, pa je američki kvoterbek Simone sa dva tačdauna trčanjem uvećao prednost – 21:0, a u poslednjoj deonici uposlio je i sunarodnika Treja Mekveja (28:0).
Potom je prve poene Pančevcima doneo najefikasniji trkač lige, Stefan Dedović, ali je odmah zatim ponovo proradila veza Simone-Mekvej (35:6). Do kraja susreta gosti su još jednom uspeli da poentiraju, pasom Ivana Kosanovića ka Bratislavu Bošnjaku, a posle izblokiranog PAT-a, mladi defanzivni bek Mihailo Petrović presekao je pas Kosanovića i istrčao do protivničke end zone.
Uprkos tome što su doživeli poraz, Panteri posle ovog kola imaju veće šanse da se nađu u plej-ofu, jer su prethodno Imperatori izgubili od poslednjeplasiranih Legionara. S obzirom na to da Nišlije u poslednjem kolu igraju sa neporaženim Vukovima, teško je verovati da mogu da pobede, pa će Pančevcima za plasman u doigravanje, ali i opstanak u eliti, najverovatnije biti dovoljna pobeda protiv Kraljevskih kruna na domaćem terenu.
Sa druge strane, Veprovi su se izjednačili na deobi drugog mesta sa novosadskim GAT Dukesima, a upravo direktan duel ovih timova u poslednjem kolu odlučiće ko će biti domaćin njihovog međusobnog susreta u polufinalu.

Povezana vest:  Čopor protutnjao gradom na Ibru

Kragujevac Wild Boars – Pančevo Panthers 37:12 (7:0, 0:0, 14:0, 16:12)
Pomoćni stadion „Čika Dača“. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:
7:0 Santino Simone pas 9 jardi ka Čedu Rusinkoviču, Srđan Ružić PAT.
14:0 Simone trčanje 9 jardi, Ružić PAT.
21:0 Simone trčanje 11 jardi, Ružić PAT.
28:0 Simone pas 6 jardi ka Treju Mekveju, Ružić PAT.
28:6 Stefan Dedić trčanje 6 jardi, Matić nesupešan PAT.
35:6 Simone pas 29 jardi ka Mekveju, Ružić PAT.
35:12 Ivan Kosanović pas 17 jardi ka Bratislavu Bošnjaku, izblokiran PAT.
37:12 Mihailo Petrović sejfti

Povezana vest:  Derbi Vojvoda i Vukova za „pol poziciju“