vukovi-beograd-novi-sad-dukesSUPERLIGA: Vukovi zadržali vrh, dobar otpor Vojvoda

Derbi, duel dve do sada neporažene ekipe, u potpunosti je opravdao očekivanja. Vukovi su na kraju opravdali ulogu favorita, a Vojvode svakako skor 5-0 sa kojim su ušli u duel sa aktuelnim šampionom Srbije. Konačan ishod, prve je zadržao na vrhu tabele, odakle će i krenuti u plej of, dok je ove druge ohrabrio uoči poslednjeg kola i duela sa Wild Boarsima, koji će odlučiti o drugoj poziciji na tabeli.
Vukovi su radili ono što se od njih i očekivalo. Fantastičan napad iz kola u kolo, iz vikenda u vikend, funkcioniše sve bolje, pa su gledaoci koji su pratili ovaj meč uživo na Sportklubu mogli da uživaju u odličnim napadačkim akcijama i sjajnim potezima ofanzivaca oba tima. Za tako nešto bilo je potrebno da i protivnik ima inspiraciju, što je ovog puta i bio slučaj, jer je kvoterbek gostiju Rastko Jokić pokazao da je najozbiljniji kandidat da predvodi i reprezentaciju Srbije na predstojećem prvenstvu Evrope B grupe.
Trebalo je dosta vremena da defanzivci Vukova „pročitaju“ pasove koje je plavokosi predvodnik tima iz Srpske Atine upućivao ka svojim hvatačima, prvenstveno vrlo raspoloženom Andreju Puškašu. Dok je bilo tako, Vojvode su držale rezultatski priključak, a gledaocima na Adi i pred malim ekranima omogućio da prvi put ove sezone vide kako se povija odbrana Vukova. Podatak da su Novosađani na kraju postigli 30 poena, naspram 20 koliko su Beograđani primili u prvih pet kola jasno govori o mukama na kojim su se našli defanzivci domaćina.
Međutim, kada su uspeli da mu nađu „žicu“, usledilo je nekoliko presečenih pasova, koji su označili i kraj neizvesnosti. Ušli su gosti u mašinu Lensa Krizina, Tonija Vašingtona i ostalih Vukova, pa do kraja meča više nisu uspevali da dođu do šanse da ugroze veliku prednost domaćina.
Uoči poslednjeg kola, Vukovi će bezbrižno odigrati meč protiv Imperatora u Nišu, dok Vojvode očekuje još jedan derbi, jer im u goste stiže aktuelni vicešampion iz Kragujevca. Novi spektakl je u najavi, jer će se na tom meču odlučiti o prednosti domaćeg terena u polufinalnom duelu, koji će, sasvim je izvesno, odigrati upravo Šumadinci i Novosađani.

Povezana vest:  PLS SEVER: Derbi u Vrbasu, mamutski napad na Legionare!

SBB Vukovi Beograd – GAT Novi Sad Dukes 48:30 (14:7, 21:10, 6:7, 7:6)
Stadion na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 150.
Kretanje rezultata:
7:0 Toni Vašington trčanje 80 jardi, Milan Matović PAT.
7:7 Rastko Jokić pas 45 jardi ka Andreju Pušašu, Radojević PAT.
14:7 Mihailo Josović trčanje 1 jard, Matović PAT.
21:7 Krizin pas 10 jardi ka Lugonji, Matović PAT.
21:14 Jokić pas 10 jardi ka Davidoviću, uspešan PAT.
28:14 Vašington trčanje 20 jardi, Matović PAT.
28:17 Radojević fild gol 38 jardi.
35:17 Krizin pas 1 jard za Vaštingtona, Matović PAT.
35:24 Jokić pas 10 jardi ka Puškašu, Radojević PAT.
41:24 Krizin trčanje 8 jardi, Matović neuspešan PAT.
48:24 Mihajlo Josović trčanje 10 jardi, Matović PAT.
48:30 Jokić pas 8 jardi ka Puškašu, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Povezana vest:  Veprovi bez Brajana u finalu!