pancevo-panthers-belgrade-blue-dragons

„Ranjeni“ Panteri i Zmajevi na popravnom

Posle ubedljivih poraza na početku Sportklub Superlige, Pančevo Panthersi i Belgrade Blue Dragonsi u komšijski derbi drugog kola ulaze sa ambicijama da poprave sliku sa premijere i stignu do prvih bodova.
Pored Superlige, ovaj meč bodovaće se i za regionalnu CEI Interligu, u kojoj su naši predstavnici startovali uspešno. Panteri su slavili na gostovanju Cowboysima u Budimpešti (24:20), ali su utisak potom pokvarili teškim porazom od Dukesa u Novom Sadu (65:7).
-Meč sa Zmajevima ima uvek posebnu draž. Igramo prvu utakmicu pred svojom publikom i to me posebno raduje i daje dodatnu snagu da dam sve od sebe, zajedno sa mojim saigračima, i da iz ove utakmice izađemo kao pobednici. Ovaj meč boduje se za dva takmičenja, pa smo svesni važnosti i spremamo se kao nikad do sad. Težak poraz protiv Vojvoda nas nije pokolebao, šta više, dao nam je neku novu snagu da se izdignemo iz toga i pokažemo timski duh. Svakako, očekujem veliku borbu sa obe strane lopte i verujem u moje saigrače. Ovom prilikom pozivam sve one koji prate naš klub da dođu u što većem broju i uživaju u utakmici – rekao je Stefan Dedić, reprezentativni trkač iz redova Pantera.
Za razliku od Pančevaca, Plavi zmajevi su oba ovosezonska meča odigrali na svom terenu.Najpre su nadigrali šampiona Mađarske, Budapest Hurricanese (17:7), a zatim su ih porazili niški Imperatori (31:14).
– Tim je ušao u pakleni ritam utakmica koji je već ostavio posledice. Protiv naših velikih sportskih rivala na terenu, i prijatelja van njega, već na početku sezone odlučujemo o eventualnom ulasku u plej-of i opstanku u elitnom takmičenju. Ulog je ogroman, a tim je spreman da učiniti veliku žrtvu da cilj i ostvari – kaže Srđan Aleksandrović, ofanzivni linijaš Zmajeva.
Od 2007. godine, kada su se ovi timovi prvi put sastali, između njih vlada pravo sportsko rivalstvo, a utakmice, pune prave borbe i lepih poteza, neizvesne su do samog kraja. U ukupnom skoru Panteri vode sa 6:5, ali su Zmajevi ostvarili najubedljiviju pobedu u međusobnim okršajima (34:6) i to baš u prvom duelu.
– Protiv Pančeva je svaki put luda utakmica, uvek i oni i mi ostavimo srce na terenu. Ništa manje ne očekujem ni sada, jer odavde nema nazad. Naš kredit za ovu godinu smo iskoristili. Sa verom u brata do sebe sve je moguće – smatra Nemanja Stanić, defanzivni bek „nebesko-plavih“.
-Utakmica se igra u nedelju, 13. aprila, od 15 sati, na terenu SC „Mladost“ u Pančevu.

Povezana vest:  Velika pobeda GAT Dukesa u Novom Sadu