waterpolo ball

Sedmostruki vaterpolo prvak Evrope pred stečajem

Sedmostruki evropski prvak u klupskom vaterpolu, zagrebačka Mladost, saopštii je da je podneo zahtev za pokretanje predstečajne nagodbe.  Vest o pokretanju predstečajne nagodbe objavljena je na službenim stranicama kluba, i putem saopštenja Hrvatskoj novinskoj agenciji (HINA), a epilog će biti objavljen na službenim stranicama Financijska Agencija (FINA), prenosi portal Biznis.hr.
-U skladu sa zakonom o finansijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, dužnik HAVK Mladost (sportsko udruženje) ovim putem obaveštava sve poverioce da je s danom 11.07.2013. podneo zahtev za pokretanje postupka predstečajne nagodbe – navodi se u saopštenju, koje je potpisao potpredsednik kluba Boris Labar.
Iz Mladosti kažu da su u toku pregovori oko usklađivanja svih potraživanja, te rokova i načina plaćanja s poveriocima u skladu sa odlukom Upravnog Odbora kluba.
VK Mladost je osvajao naslov evropskog prvaka tri godine za redom, od 1967. do 1969, kao i 1971, 1989, 1990. i 1996. godine. Uz to je šest puta bio prvak bivše Jugoslavije, a 10 puta prvak Hrvatske, poslednji put 2008. godine. Poslednjih godina, zbog finansijskih problema, Mladost više nije mogla da se nosi s dubrovačkim Jugom i riječkim Primorjem, koji su preuzeli primat u hrvatskom vaterpolu.

Povezana vest:  Srbija pobedom nad Španijom obezbedila Svetsku ligu