srbija kanada

Mitrović: Težak meč, Australijanci nam ne leže

Vaterpolo reprezentativac Srbije Stefan Mitrović izjavio je danas da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Australije u prvom kolu Svetskog prvenstva u Barseloni. 
-Znamo da nam ekipa Australije, to jest njihova igra. ne leži baš najbolje. Oni su došli u izmenjenom sastavu u odnosu na Olimpijske igre, podmladili su tim, ali se njihova igra neće promeniti. Očekuje nas težak meč. Prva utakmica na velikom takmičenju uvek je najteža – rekao je Mitrović.
-Moramo da budemo od prvog do poslednjeg minuta koncentisani i da pokušamo da uradimo u bazenu ono što se dogovorimo u svlačionici – dodao je Mitrović. 
Meč između Srbije i Australije igra se sutra od 13.30. I golman Gojko Pijetlović je ocenio da je Australija nezgodan protivnik.
-Nezgodni su, stalno isto igraju, sa puno proplivavanja. I kada misliš da si se odbranio, usledi šut koji može da iznenadi – kazao je Pijetlović. 
Srbija je danas u Barseloni odradila dva treninga s reprezentativcima Italije. 
-Prilagođavamo se Barseloni i samo je Australija u glavi. Nikada nam ne leže i zaista je potrebna maksimalna koncentracija da bi bili pobeđeni. Na startu takmičenja ekipe poput njihove daju maksimum – rekao je Živko Gocić, kojem će ovo četvrti šampionat sveta u karijeri. 

Povezana vest:  Vojvodina u finalu, Kikinđani u Evropi