dejan savic

Savić: Protiv Crne Gore odlučivaće nijanse

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je danas da će nijanse odlučiti pobednika u duelu sa Crnoom Gorom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Barseloni.
-Ista škola, isti karakteri, kvaliteti. Odlučivaće nijanse. Crna Gora ima sjajne šutere Ivovića i braću Janović, odlične kontre i rešenja sa drugim centrom. Igrali smo, zajedno smo i trenirali. Sutra sve to pada u vodu. Ogroman je ulog, znamo šta pobeda donosi. Atmosfera kod nas vrhunska, daćemo sve od sebe ali treba biti svestan da imamo odličnog protivnika – kazao je Savić sa sajt Vaterpolo saveza Srbije (VSS).
Crnogorski selektor Ranko Perović naveo je da je duel sa Srbijom došao prerano na turniru.
-Srbija je sjajna ekipa, znamo se i biće potrebno mnogo snage da se pobedi. Uvek mi je imponovala mirnoća igre Srbije u odlučujućim momentima. Tu ima detalja koje moramo da sredimo. Ne pobeđuje uvek favorit, imamo svoje razloge za nadu – rekao je Perović.
Kapiten Srbije Vanja Udovičić istakao je da Crnogorci imaju odličnu reprezentaciju.
-Nemojte da mislite da motiv nije isti ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada – izjavio je kapiten.
Slobodan Nikić ocenio je da će situacije sa igračem manje rešiti pitanje pobednika.
-Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snađe u igri sa igračem manje bliži je uspehu. Nema dileme da su odlična ekipa sa vrhunskim igračima – naveo je Nikić.
Golman reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović istakao je da je Crna Gora „gladna“ pobeda protiv Srbije.
-To im je i motiv i pritisak, ali u ovom slučaju su blagi favoriti. Rešavaće odbrane. Prvi put igramo u večernjem terminu, ali to neće biti problem – poručio je Pijetlović.
Od 2007. godine do danas Srbija i Crna Gora sastale su se 17 puta. Srbija je slavila 10 puta, uz šest pobeda Crne Gore i jedan remi. Sutrašnja utakmica četvrtfinala SP u Barseloni između Srbije i Crne Gore igra se od 20.15.

Povezana vest:  Derbi Partizan - Radnički na startu regionalne lige