igor_milanovic_vat_part_trenerEVROLIGA

Milanović očekuje pobedu protiv Egera

 

Trener vaterpolista beogradskog Partizana Igor Milanović izjavio je danas da će njegovi igrači, i pored prednosti od osam golova, sutra ući borbeno u revanš utakmicu u Beogradu četvrtfinala Evrolige protiv Egera.

Na konferenciji za novinare, on je rekao i da će crno-beli ovu utakmicu iskoristiti kao pripremu za završni turnir najelitnijeg evropskog takmičenja.

Vaterpolisti Partizana sutra od 18 sati na bazenu na Banjici igraju revanš utakmicu četvrtfinala Evrolige protiv mađarskog Egera. Crno-beli su u prvom meču u gostima pobedili sa 12:4 i gotovo sigurno će izboriti plasman na završni turnir u Napulju.

Ulaz na tribine plivališta je besplatan.

-Bez obzira na to što imamo osam golova prednosti, angažovano ćemo ući u sutrašnji meč. Ne vidim mogućnost da nas Eger iznenadi i spreči nas da odemo na ‘fajnal for’ – rekao je Milanović.

On je podsetio da je njegova ekipa odlično odigrala prvu utakmicu u Egeru i da je posle tog meča počela pripreme za završni turnir.

-Na sutrašnjoj utakmici vežbaćemo igru u odbrani i napadu za polufinale završnog turnira protiv Pro Reka. Posle meča videćemo koliko smo spremni za ono što nas čeka u maju. Protiv Mađara možda nećemo biti 100 odsto spremni, pošto tempiramo formu za Napulj, ali očekujem da moji igrači daju 105 odsto mogućnosti – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Srbija sa Crnom Gorom i Hrvatskom na EP

Trener Partizana veruje da će se pored njegove ekipe, na završni turnir plasirati i Pro Reko, Primorac i Jug. Italijani su u prvoj utakmici pobedili Budvu sa 7:5, u duelu crnogorskih ekipa Primorac je pobedio Jadran sa 14:9, dok je dubrovački Jug bio bolji od Barselonete sa 9:7.

Partizan će 24. i 28. aprila igrati protiv Vojvodine u finalu domaćeg prvenstva, a 30. aprila ekipa će otputovati u Banjaluku gde će trenirati. Na završni turnir u Napulj crno-beli bi trebalo da otputuju 12. ili 13. maja.

Trener srpskog šampiona posebno je pohvalio igru Andrije Prlainovića.

-Andrija igra najbolju sezonu u karijeri. Ne želim da izdvajam pojedince, ali morao sam da ga pohvalim. Partizan je dobar kolektiv, cele sezone smo gajili timski duh, i to je jedan od razloga što smo ostvarili ovakve rezultate. Takođe, Miloš Ćuk je veoma napredovao i dao veliki doprinos igri Partizana – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Madjari prvi finalisti SP

On je dodao da očekuje veliku podršku navijača i naveo da je uprava kluba pozvala i košarkaše Partizana i fudbalere na meč protiv Egera.

-Košarkaši Partizana su na veličanstven način izborili plasman na završni turnir u Parizu. Gledali smo njihove utakmice i svaki put emotivno doživim odlazak u halu. Svi su pozvani na sutrašnji meč – poručio je Milanović.

Vaterpolista Partizana Andrija Prlainović rekao je da je obaveza njegove ekipe da pobedi Eger i pozvao navijače da dođu na Banjicu.

-Prednost od osam golova je velika, pogotovo jer igramo na svom terenu i teško je izgubiti. Imamo obavezu da pobedimo, iako utakmica neće biti rezultatski neizvesna, i da završimo sezonu u Evroligi na najbolji način, osmom pobedom. Pozivam navijače da dođu, pošto je prvi put ove sezone besplatan ulaz u Evroligi – rekao je Prlainović.

Na pitanje novinara da li će ostati u klubu ako Partizan ove sezone osvoji Evroligu, on je rekao da ima važeći ugovor sa crno-belima.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije ubedljivo pobedili Rusiju

-Kada prođe ‘fajnal for’ razmišljaćemo o tome. Imam ugovor, a neću imati ništa protiv ni da ostanem ni da odem. Najveća želja mi je da osvojim titulu prvaka Evrope. Najbitnije je da se dobro spremimo i napravimo dobar rezultat na završnom turniru – rekao je Prlainović, a na njegove reči nadovezao se kroz smeh trener Milanović.

-Valjda se i ja pitam nešto, pošto sam trener ekipe… Andrija ima važeći ugovor i ja bih želeo da ostane i sledece sezone. Svaki trener bi bio lud ako ne bi želeo njega u timu – rekao je Milanović.

Vaterpolista Partizana Miloš Ćuk rekao je da je Eger dobar tim, ali će crno-beli sutra pobediti.

-Velika prednost nam omogućava da bez pritiska uđemo u utakmicu. Rezultat iz prvog meča nije realan, pošto je Eger dobar tim. Ući ćemo spremni i motivisani u meč, jer želimo da stignemo do ‘fajnal fora’ sa svim pobedama – rekao je Ćuk.