radnicki (5)

Radnički potopio Pro Reko

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u poslednju fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su večeras u Đenovi u drugom kolu C grupe savladali domaćina, italijanski Pro Reko sa 12:10 (2:1, 4:3, 2:3, 4:3). 
Najefikasniji u velikoj pobedi Kragujevčana bio je Boris Zloković sa tri pogotka, dok se Filip Filipović dva puta upisao u strelce.
Ekipi Radničkog to je bila druga pobeda na turniru, pošto je juče bila ubedljiva protiv Budve.
Kragujevčani su u meč ušli oslaljeni neigranjem Slavka Gaka, kome je u poslednjoj četvrtini meča sa Budvom pukla bubna opna, pa će morati da pauzira narednih 15-ak dana.
-I pre utakmice sam rekao da sazrevamo kroz utakmice sa ovakvim rivalima. Uspeli smo da zadržimo disciplinu. I pored nekih grešaka koje su normalne na velikim utakmicama, nismo padali. Evidentno je da Reko ima 13 igrača koji igraju i da je teško držati ritam, pogotovo zbog izostanka Gaka. Moram da istaknem da bez obzira na veliku pobedu nismo završili turnir, jer će ekipa Mladosti pokušati da nas iznenadi – rekao je trener Radničkog Dejan Jovović.
Radnički će sutra u poslednjem kolu C grupe kvalifikacija igrati protiv zagrebačke Mladosti, a taj meč počinje u 12 sati.

Povezana vest:  VSS: Vico pobedio koronu, Gogov pozitivan