radnicki (5)

Jovović: Ne očekujem lak meč protiv Grka

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Jovović rekao je danas da njegov tim ne sme da potceni grčki Vuljagmeni u poslednjoj rundi kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.
-Ne očekujem lak meč, jer je Vuljagmeni tim za svaki respekt. Prošle godine su igrali četvrtfinale Lige šampiona. U svom sastavu imaju par reprezentativaca, među kojima su prvi golman i najbolji igrač grčke reprezentacije. Grčki stil vaterpola i način igre grčkih klubova generalno nam ne odgovara, tako da nam predstoje teški dueli – rekao je Jovović na konferenciji za novinare.
On je pozvao na oprez uoči poslednje prepreke Kragujevčana ka ostvarenju jednog od glavnih ovosezonskih ciljeva – plasman u elitno klupsko takmičenje Starog kontinenta.
-Došli smo do eliminacionog dela Lige šampiona. Do sada smo odigrali veoma kvalitetne utakmice. Uspeli smo da pobedimo jedan Pro Reko, ali sa druge strane sve pada u vodu ako to ne odradimo do kraja. Utakmice sa Vuljagmenijem su nam najvažnije u ovom delu sezone, pogotovo prva u Kragujevcu – dodao je Jovović.
Centar Boris Zloković, takođe, očekuje težak meč protiv „neugodnog Vuljagmenija“.
-Šteta je što se prva utakmica igra ovde, a revanš u Atini. Mislim da je to jako nezgodno, ali šta je tu je. Moramo da se skoncentrišemo, odigramo mirno i čekamo njihove greške. Samo tako možemo do pobede sa što većom razlikom, koja bi nam obezbedila miran put na revanš – rekao je Zloković.
Prvi meč na programu je u subotu, od 18 sati, na zatvorenom bazenu kragujevačkog Sportskog centra „Park“, dok je revanš sedam dana kasnije u Grčkoj.

Povezana vest:  Vanja Udovičić: Nijedna medalja ne može bez drame