radnicki (2)Ubedljiva pobeda Radničkog

U prvoj utakmici plej ofa za plasman u Evroligu, vaterpolisti Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu grčki Vuljagmeni rezultatom 11:5 (3:0, 2:2, 4:3, 2:0) i stekli veliku prednost pred revanš, koji će za dve sedmice biti odigran u Atini.
Kragujevčani su odlično počeli meč i već u prvoj četvrtini stekli su tri gola prednosti, a potom su iskusno održavali vođstvo, da bi u poslednjoj četvrtini definitivno slomili otpor Grka.
Utakmicu je obeležila izvanredna igra vaterpolista Radničkog u odbrani i fantastično izdanje u napadu četvorostrukog strelca, reprezentativca Srbije Filipa Filipovića, i reprezentativca Crne Gore Borisa Zlokovića.
Ovako ubedljivom pobedom, Radnički je obavio veliki deo posla, jer je, s obzirom na ono što su večeras prikazala dva tima, teško pretpostaviti da bi Vulagmeni u revanšu mogao da nadoknadi zaostatak od šest golova.
Radnički: Radić, Burić 1, Rozental, Korolija, Miličić, Vukašinović 1, Ćirić, Basara, Zloković 3, F. Filipović 4,
Marković, Ð. Filipović 2, Popović.
Vuljagmeni: Calkanis, Milonakis 2, Govis, Velonas, Elmistijan 1, Kuljorakis, Afrodakis 1, Karoncos, Krisospatis 1, Miralis, Tigas, Masmanidis, Zerdevas.

Povezana vest:  SP 2011, Srbija pobedila Australiju i osvojila prvo mesto u gru