savic trener zvezde

Dejan Savić: Veliki uspeh

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas da je pobeda nad Radničkim i osvajanje Supekupa Evrope „veoma bitan i veliki uspeh“ za njegovu ekipu. 
-Čestitam igračima Radničkog na pruženoj igri, ali pre svega mojim momcima, jer su pokazali karakter. Ovo je četvrti trofej u sezoni I on je veoma bitan za nas, jer smo ga toliko jurili – rekao je Savić novinarima u Bečeju posle meča.
Zvezda je večerašnjom pobedom od 9:8 nad aktuelnim osvajačem Evrokupa, ekipi Radničkog iz Kragujevca, osvojila Superkup Evrope. Savić je ocenio da su njegovi igrači zasluženo došli do pobede, kao i da je treća četvrtina odlučila pobednika.
-Bila je ovo izuzetna utakmica. Možda malo stali u četvrtoj deonici…ne znam da li smo čuvali prednost ili šta, ali ću analizirati. Presudila je treća četvrtina, kada smo nametnuli svoj ritam i tvrdom i agresivnom igrom ih umorili – rekao je Savić.
Kapiten Zvezde Andrija Prlainović rekao je da mu je izuzetno drago što je njegova ekipa osvojila Superkup Evrope.
-Ovo je četvrti trofej u sezoni, nije moglo bolje. Drago mi je što sam kapiten ovim momcima, za njih imam samo reči hvale – rekao je Prlainović.
Trener vaterpolista Radničkog Dejan Jovović ocenio je da je pad nivoa igre njegovih igrača u drugoj četvrtini razlog poraza u Superkupu.
-Imali smo pad u drugoj četvrtin, pre svega u napadu, a posle toga smo bili dekoncentrisani i pokušali smo uhvatimo rezultatski priključak. Došlo je do stabilizacije u poslednjoj četvrtini, ali nismo uspeli da se vratimo u meč. Ovo je bila velika utakmica za nas i ostaje žal za porazom. Ovo je početak tek za nas, sezone je duga – rekao je Jovović.
Dvostruki strelac za Radnički, Slavko Gak, kazao je da cilj njegove ekipe da u tekućoj sezoni osvoji Ligu šampiona.
-Bila je dobra utakmica, pokazalo se kako Zvezda igra sjajno. Pokušaćemo da zaboravimo ovaj poraz i da mi osvojimo Ligu šampiona – rekao je Gak.
Vaterpolista Radničkog Damir Burić ocenio je da su crveno-beli zasluženo slavili u duelu u Bečeju. 
-Odigrali smo loše, mnogo smo srljali, i Zvezda je zasluženo pobedila – rekao je Burić.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Crvena zvezda izgubila od Segedina