dejan savic 1Savić odredio putnike za Dubai

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas sastav za učešće na završnom turniru Svetske lige u Dubaiju, gde njegovi izabranici brane titulu.
Nakon završnih treninga na Tašmajdanu najbolji srpski vaterpolisti sutra u 13 sati putuju u Dubai, a na Savićevom spisku su sledećih 13 igrača: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Dušan Marković, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.
-U sastavu nema Milana Aleksića zbog problema sa zubom. Nije trenirao i ocenili smo da je bolje da ostane u Beogradu da se oporavi, a zameniće ga Dušan Marković. Turnir će biti bez odmora, u šest dana šest utakmica. U grupi su Kina, Crna Gora, bez sumnje najteži rival, i Brazil. Zadovoljan sam urađenim i u Americi i u ovih nekoliko dana u Beogradu – izjavio je Savić.
On je dodao da će nacionalni tim, kao i uvek, jurišati na visok plasman.
-Osvajali smo više puta Svetsku ligu, i sada želimo visok plasman, ali još više da vidimo u kakvoj smo formi, jer ipak je prava kruna sezone Evropsko prvenstvo u Mađarskoj – zaključio je Savić.
Pored Savića, u stručnom štabu su treneri Žarko Petrović, Uroš Stevanović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić, Aleksandar Janik, lekar Vladimir Harhai, fizioterapeut Vladimir Radović i tim menadžer Goran Čanković.
Sa reprezentacijom će biti predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan i predsednik Stručnog saveta Anto Vasović.
Završni turnir Svetske lige za vaterpoliste igra se u Dubaiju od 15. do 21. juna.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog dali krv u Kragujevcu