SP BRAZIL 2014
Sušić ne zna da li će odrediti čuvara za Mesija

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je danas da još ne zna da li će odrediti jednog čuvara za Lionela Mesija u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu.
BiH se na Mundijal u Brazilu plasirala igrajući ofanzivno, a Sušić tokom kvalifikacija nije odustajao od napadačke taktike bez obzira na protivnike. Pa čak i kada je to Argentinac Mesi, četvorostruki najbolji igrač sveta.
-To jeste dilema, ali da žrtvujem igrača samo da sve vreme čuva Mesija – ne mislim da bi to bilo dobro za nas. Mislim da nikada nismo igrali utakmicu u kome smo posvetili strogog čuvara jednom igraču, verovatno će tako biti i protiv Argentine – rekao je Sušić.
BiH je danas otputovala iz Gvaruže u Rio de Žaneiro, gde će igrati protiv Argentine u prvom meču Svetskog prvenstva, u noći između nedelje i ponedeljka, tačno u ponoć.
Ako se Sušić odluči da se drži svog ofanzivnog stila, utakmica u Riju bi mogla da bude izuzetno zabavna. Argentina juri svoju treću titulu prvaka sveta, a ima možda i najbolje napadače na turnire.
Mesi, Serhio Aguero, Esekjel Lavesi i Gonsalo Iguain zajedno su postigli više od 100 golova za svoje klubove prošle sezone.
Selektor Argentine Alehandro Sabela verovatno će Mesiju i Agueru priključiti Lavesija ili Iguaina u formaciju tri napadača, koje će iz sredine podržavati Anhel Di Marija.
BiH takođe ima impresivan napad, koji predvode Vedad Ibišević I Edin Džeko, Aguerov saigrač iz prvaka Engleske Mančester sitija.
-On je veliki igrač i dobar je u skoku. Moramo da budemo blizu njemu i da budemo spremni za moguće pasove sa krila – rekao je defanzivac Argentine Federiko Fernandes.

Povezana vest:  Rastanak Benitesa i Liverpula

PHOTO: Anadolu Agency / Anadolu Agency