partizan ekipa

Grad: Pravilnik je interni dokument, Partizan je dobio novac

Gradska uprava Beograda saopštila je danas da pravilnik o pomoći sportskim klubovima nikada nije usvojen, i da nisu tačni navodi predsednika Vaterpolo kluba Partizan Aleksandra Šoštara da taj klub od Grada nije dobio pomoć. 
-Pravilnik o kojem govori Šoštar, nikada nije formalno usvojen, već je to bio interni dokument tadašnjih čelnika grada, koji je za cilj isključivo imao protežiranje i pomaganje privilegovanih klubova, a sredstva se nisu ravnomerno raspoređivala – piše u saopštenju gradske uprave. 
Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar rekao je danas na konferenciji za novinare da crno-beli, po ranije usvojenim pravilnicima Skupštine grada, trebalo da, kao učesnik Lige šampiona, dobije od Beograda dva miliona dinara, ali da taj novac nije uplaćen. 
-Radi objektivnosti informisanja, dužni smo da podsetimo javnost I gospodina Šoštara da je Vaterpolo klub Partizan od Grada Beograda I Gradskog sekretarijata za sport i omladinu 2012. godine dobio 12,7 miliona dinara, a 2013. godine 15,5 miliona dinara, po raznim osnovama – navodi se u saopštenju. 
Uprava Grada ukzuje da se stiče utisak da Šoštar ovakvom izjavom želi da obezvredi rad Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. 

Povezana vest:  Savić: Zvezda želi trofej, ali Radnički je favorit