radnicki ekipa

Stevanović: Prvo mesto nas obavezuje da idemo na pobedu

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da njegovu ekipu dosadašnji učinak u Ligi šampiona obavezuje da ide na pobedu i u duelu protiv rumunske Oradee. 
-Prvo mesto u grupi i sve pobede u dosadašnjem delu takmičenja nas obavezuju da i u Rumuniji idemo na pobedu, ali nam i omogućavaju da isprobamo neke nove taktičke zamisli. Imali smo dve udarne nedelje treninga, pa igrači nisu baš najsvežiji, ali mislim da sve zavisi od nas i očekujem pobedu – rekao je Stevanović. 
Vaterpolisti Radničkog u subotu od 20.00 gostuju rumunskoj Oradei, u meču sedmog kola grupe B Lige šampiona. Kragujevčani su jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u dosadašnjoj fazi, a ako tako ostane I posle ovog duela, biće i teoretski nadomak osvajanja prvog mesta, koje donosi direktan plasman u polufinale završnog turnira. 
-Međutim, ne potcenjujemo Oradeu koja je respekt zaradila i u prvoj utakmici protiv nas – rekao je Stevanović.
Meč u Rumuniji će biti prva utakmica Uroša Stevanovića u ulozi prvog trenera, pošto je zamenio Dejana Jovovića, koji je dobio otkaz. 
-I posle smene trenera nastavili smo sa žestokim radom. Imali smo malo vremena da sa novim trenerom spremimo taktiku i način igre, ali hladne glave ulazimo u ovu utakmicu, u pokušaju da osvojimo nove bodove. Očekujem težak meč, pogotovo što se igra na njihovom terenu, gde gosti ne dobijaju tako lako. Moramo od početka do kraja da ispoštujemo dogovor – rekao je vaterpolista Dušan Marković. 
U ovoj sezoni Radnički i Oradea sastajali su se dva puta u Kragujevcu i oba puta domaći su pobedili. 
-Oradea je sigurno jedna od najtvrđih ekipa na svom bazenu. Ako uđemo maksimalno koncentrisani na zadatak i taktičke zamisli, verujem da će igra proteći u našem ritmu. S obzirom na to da smo obezbedili prolaz na završni turnir, sigurno je da smo favoriti, ali to moramo da pokažemo i u bazenu – kazao je igrač Srđan Vuksanović. 

Povezana vest:  Crvena zvezda protiv Posilipa u četvrtfinalu Kupa Evrope