vladimir vujasinovic partizan (1)

Vujasinović: Mnogo nam znači utakmica protiv Oradee

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović izjavio je danas da je predstojeća utakmica protiv Oradee u Ligi šampiona od velike važnosti za njegovu ekipu. 
-Našu šansu u meču sa Oradeom bismo trebalo da tražimo u tome što oni nemaju šanse da izbore plasman na fajnal-siks u Barseloni, dok nama ova utakmica mnogo znači. Moramo da probamo da odigramo u našem stilu… Mislim da smo kvalitetniji od njih i da možemo na ovom meču da razrešimo sve – rekao je Vujasinović novinarima u Beogradu. 
On je dodao da rumunski tim kod kuće igra znatno kvalitetnije nego u gostima, ali da sve zavisi od njegovih igrača. 
-U Rumuniji očekujemo sasvim drugu priču od one u Beogradu. Oni su ekipa koja jako dobro igra kod kuće… Imaju veliku podršku navijača, ali ako mi budemo odigrali na nivou iz prethodnih utakmica, ne bismo trebali da imamo problema – kazao je trener crno-belih. 
Partizan je u prvom meču ove dve ekipe na Banjici pobedio sa 10:4, a Vujasinović je kazao da bi ekipa na isti način trebala da odigra u Rumuniji. 
-Igramo protiv ekipe koju smo ubedljivo pobedili u Beogradu. U bazenu nije bilo tako lako, kao što rezultat pokazuje (10:4), ali smo ih visokim i jakim ritmom iznenadili i zabeležili bitnu pobedu. Tako bismo trebali i tamo da odigramo – rekao je Vujasinović. 
On je kazao da zbog povreda neće nastupiti Stefan Živojinović i Ognjen Stojanović, a da je neizvestan nastup Uroša Čučkovića, koji jutros nije trenirao zbog groznice. Vaterpolsita Partizana Nikola Dedović rekao je da su crno-beli željni dokazivanja i da je meč sa Oradeom prava prilika za to. 
-Svi smo svesni važnosti ove utakmice i znamo da ćemo, ako pobedimo, obezbediti plasman na završni turnir u Barseloni. Oradea je jako dobra ekipa, sačinjena od reprezentativaca Rumunije, dok smo mi, s druge strane, mlada ekipa željna dokazivanja – rekao je Dedović. 
Golman crno-belih Dimitrije Rističević kazao je da ekipa ide na pobedu u meču sa Oradeom. 
-Ovo je izuzetno važna utakmica za nas. Dobro smo se pripremili i idemo na pobedu. Oslonac njihove ekipe je sjajan golman Gojko Pjetlović, a ako ga krene, biće nam jako teško da dođemo do pobede – rekao je Rističević. 
Direktor Vaterpolo kluba Partizan Mirko Bradajić kazao je da je klub uspeo da obezbedi „solidne“ uslove ekipi u pripremi za ovaj meč, ali je dodao da još nije bilo najavljenog priliva finansijskih sredstava.Partizanu je za prolazak na završni turnir Lige šampiona potrebna pobeda protiv Oradee u Rumuniji ili poraz nemačkog Špandaua od Radničkog. 
Crno-beli u Grupi B trenutno zauzimaju treće mesto sa 12 bodova, pet više od četvrtoplasiranog Špandaua, a tri manje od drugoplasirane Breše. Utakmica između Oradee i Partizan igraće se u sredu od 19.00 po srednjeevropskom vremenu. 

Povezana vest:  Vaterpolisti Crvene zvezde prvaci Evrope