zdravko radic radnicki golman

Kragujevčani samouvereni pred polufinale sa Partizanom

Vaterpolista Radničkog Đorđe Filipović rekao je danas da su igrači Partizana željni afirmacije I dokazivanja, kao i da su Kragujevčani kvalitetniji od protivnika. 
-Isred sebe imamo ozbiljnog protivnika, mladu i poletnu ekipu koja igra sve bolje i bolje, što su pokazali i plasmanom na fajnal-siks. Svesni smo da neće biti lako, tako smo i tempirali formu za završnicu sezone – rekao je Filipović. 
Radnički će sutra od 19.30 dočkeati Partizan u Kragujevcu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa nacionalnog prvenstva. 
-Mislim da nam je fizička i taktička sprema na zavidnom nivou, dovoljna za polufinalnu plej-of seriju. Kvalitetniji smo od protivnika, pobedili smo ga četiri puta ove sezone, ali Partizan je Partizan i ne smemo ga potcenjivati – kazao je Filipović.
-Moramo u najmanju ruku da isto želimo pobedu kao oni, kako bismo rešili polufinalnu seriju u svoju korist – dodao je on. 
Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović istakao je da za njegov tim sada počinje najvažniji deo sezone. 
-Do kraja praktično nemamo nijednu laganu, unapred dobijenu utakmicu. Očekuju nas i dve utakmice u Ligi šampiona, u kojoj smo već obezbedili prvo mesto, pa možemo potpuno da se posvetimo domaćem plej-ofu – kazao je Vasović.
On je rekao da Partizan u plej-of prvenstva Srbije ulazi ambiciozno. 
-Nema sumnje da ovde dolazi sa određenim ambicijama i sigurno je da se neće unapred predati. O tome dovoljno govori i činjenica da dan ranije dolaze u Kragujevac. U direktnim okršajima ove godine pokazali smo da smo favoriti, ali to moramo sutra dokazati i u bazenu – rekao je Vasović. 
U sva četiri ovosezonska duela Radnički je bio bolji od Partizana, a golman Radničkog kazao je da ekipa mora ozbiljno da pristupu plej-of seriji. 
-Do sada nismo izgubili na svom bazenu i nadam se da će tako i ostati i da ćemo na revanš otići sa pobedom. Pokušaćemo da završimo polufinale u dve utakmice kako bismo olakšali pripreme za finale I fajnal-siks Lige šampiona – rekao je Radić 
Polufinalna serija prvenstva Srbije igra se na dve dobijene utakmice, a ulaz na prvi susret u Kragujevcu je besplatan. 

Povezana vest:  EP 2016, Prva pobeda ženskog tima Srbije na Evropskom prvenstvu