sestre moldovan 2014KAJAK
Boltić i Torubarov i Sestre Moldovan srebrne osvojili srebre medelje u u Milanu

Dva srebra osvojila je kajakaška reprezentacija Srbije na juče završenom SK u italijanskom Milanu. Nikolina i Olivera Moldovan bile su srebrne u disciplini k-2 200m, kao i kombinacija u dvosedu discipline k-2 500m: Simo Boltić i Vladimir Torubarov.
Sestre Moldovan su do srebrne medalje i drugog mesta na pobedničkom postolju došle preveslavšli najkraću kajakašku deonicu u vremenu 39 sekundi 79 stotinki, zaostavši za zlatnom posadom Nemačke Vasmut, Ditce za dve desetine sekunde (38,849).
-Divan je osećaj. Medalja je pala. Žao nam je što je nismo osvojili i na 500m.Zadovoljni smo sa srebrom na 200m. Sezona je tek počela. Vidimo da smo tu u vrhu i da imamo mesta za napredak.Međutim treba još puno da se radi. Nastavićemo dalje pa ćemo videti šta će biti na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Ipak je to krajnji cilj ove sezone, medalje sa velikih takmičenja-iznela je svoje impresije Olivera Moldovan.
Nikolina je u Italiji proslavila svoj 24 rođendan- Stvarno sam poželela da za rođendan ponesem iz Milana medalju. Ovde sam prvi put i eto želja mi se ispunila.
Boltic Torubarov 2014Srbija je do druge medalje u Milanu, srebrnog sjaja, stigla u dvosedu na 500m. Simo Boltić i Vladimir Torubarov do drugog mesta na pobedničkom postolju doveslali su u vremenu 1 minut 29 sekundi 93 stotinke.
-Ovo je nama praktično prva ozbiljna trka na međunarodnoj sceni u dvosedu na 500m i ja sam prezadovoljan osvajanjem srebrne medalje. Ovo srebro sija zlatnim sjajem-izjavio je Simo Boltić koji je prošle sezone osvajao odličja u ovoj disciplini, ali sa drugim partnerom u čamcu Markom Dragosavljevićem.
Vladimir Torubarov osvojio je svoju prvu medalju na SK.
-Meni je ovo prvi SK na kojem sam osvojio medalju i prezadovoljni smo rezultatom. Dokazali smo da vredimo. Imamo još dosta takmičenja do kraja sezone i radićemo da napravimo još bolje rezultate. Boltić je neuporedivo iskunsniji i trofejniji takmičar od mene. Smatram da sam se dobro uklopio i da je pred nama svetla budućnost.
Juče poslednjeg dana SK u Milanu, Marko Dragosavljević bio je peti, dok je Nebojša Grujić zauzeo šesto mesto u A finalu olimpijske discipline k-1 200m. Nikolina Moldovan bila je prvoplasirana u B finalu discipline k-1 200m kao i Marko Tomićević u muškom B finalu discipline k-1 500m. U istoj trci Aleksandar Aleksić osvojio je treće mesto. U B finalu discipline k-2 200m dvosed Filipović, Novaković bio je četvroplasirani, a dvosed Grujić, Mitjev prošao kroz cilj kao deveti.

Povezana vest:  Srbija u najjačem sastavu na EP i Evropskim igrama