kajaksi savez srbije

Mladi kajakaši otputovali na Evropski šampionat

Srbiju će na Evropskom šampionatu u kajaku za juniore i mlađe seniore (do 23 godine) predstavljati šestorica kajakaša. Reprezentacija Srbije otputovala je u francuski Montes Ivlin u sastavu: Nemanja Stanivuković, Marko Džigurski, Kristian Palfi, Nebojša Grujić, Stefan Vekić i Borislav Lazić. Mladići predvođeni trenerima Urošem Pavlovićem i Đuricom Levnajićem braniće boje naše države od 26. do 29. juna.
Montes Ivlin, grad koji je 45 kilometara udaljen od Pariza, videće nastup šestorice reprezentativaca Srbije. Oni će u nastupiti samo u mlađoj seniorskoj konkurenciji, u pet disciplina na takmičenju koje će okupiti 850 sportista iz 34 države starog kontinenta.
Nebojša Grujić prijavljen je u dve discipline, k-1 200m i k-2 200m (sa Nemanjom Stanivukovićem). Marko Džigurski i Kristian Palfi nastupaju u k-2 500m i k-4 500m (sa Stefanom Vekićem i Borislavom Lazićem), dok će Borislav Lazić osim četverca imati i nastup u disicplini k-1 500m.
„Orlići“ na do sada održanim evropskim šampionatima imaju 26 osvojenih medalja, od čega su na poslednja dva takmičenja (Portugalija 2012 i Poljska 2013) uzeli sedam odličja.

Povezana vest:  Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju u Beogradu, SRPSKI PLIVAČI SPREMNI ZA EVROPU