Reprezentacija koja putuje u FrancuskuKAJAK
Orlići u Francuskoj

Reprezentacija Srbije u sastavu: Nemanja Stanivuković, Marko Džigurski, Kristian Palfi, Nebojša Grujić, Stefan Vekić i Borislav Lazić, predvođena trenerima Urošem Pavlovićem i Đuricom Levnajićem otputovala je na juniorski i mlađe seniorski (seniori do 23.godine) šampionat Evrope koji se 26. do 29. juna održava u francuskom Montes Ivlinu.
U gradu koji je 45 kilometara udaljen od prestonice Pariza, šestorica reprezentativaca Srbije će u nastupiti samo mlađe seniorskoj konkurenciji u pet disciplina na takmičenju koje će okupiti 850 sportista u podeljenih u dve kategorije (juniori i seniori do 23. godine) iz 34 zemlje starog kontinenta.
Nebojša Grujić prijavljen je u dve discipline k-1 200m i k-2 200m (sa Nemanjom Stanivukovićem). Marko Džigurski i Kristian Palfi nastupaju u k-2 500m i k-4 1000m (sa Stefanom Vekićem i Borislavom Lazićem) dok će Borislav Lazić osim nastupa u četvercu imati i nastup u disicplini k-1 500m.
„Orlići“ na održanim evropskiim šampionatima imaju 26 osvojenih medalja, od čega su na poslednja dva takmičenja (Portugalija 2012, Poljska 2013) uzeli sedam odličja.

Povezana vest:  VESLANJE, Ilić: Stojić i Beđik spremni za kvalifikacije