nebojsa grujicKAJAK
Pretposlednjeg dana EŠ u Francuskoj, tri finala za orliće

Tri finala ostvarili su mladji seniori na prvenstvu Evrope za junore i seniore do 23 godine, epilog je trećeg dana takmičenja u Montes Ivlinu. Tri finala i isto toliko šansi za medalju sutra poslednjeg takmičarskog dana u Francuskoj.
Srpski dvosed Marko Džigurski, Kristian Palfi uspeo je da se domogne A finala discipline k-2 500m nakon osvajanja trećeg mesta u polufinalu. Deonicu od 500m Džigurski i Palfi prefeslali su za 1 minut, 35 sekundi i 448 stotinki zauzevši poziciju broj 3 u trci iza posada Rumunije i Slovačke. Momci u dvosedu će sutra u A finalu izaći na crtu sa rivalima u 13:38 časova.
Borislav Lazić naš predstavnik u jednosedu na 500m (k-1 500m) za razliku od prvog dana i odličnog nastupa u kvalifikacijama kada je bio trećeplasirani, u polufinalu osajanjem osmog mesta „doveslao“ je do B finala i boriće se sutra (11:45) za plasman od 9 do 16 mesta.
U kvalifikacijama u sprintu, „Orlići“ su opravdali očekivanja. Nebojša Grujić aktuelni vicešampion Evrope i Sveta u dvosedu (k-2 200m) je sa Nemanjom Stanivukovćem uspeo da iz kvalifikacija da se direktno plasira u A finale, da bi zatim u jednosedu sprinta (k-1 200m) kroz kvalifikacije i polufinale „doveslao“ do velikog finala. U obe disciplne sprinta u kojima će nastupiti naši takmičari, imamo realne šanse za medalju.
-Odlican dan. izborili smo 3 finala. Grujić je bio ubedljiv u kvalifikacijama a pobedio i polufinale.Lazic je zbog loseg starta, u k1 500 lose izveslao trku i nije izborio finale.Gurnuo ga je blok,pa se zaustavio.Danas tri finala i isto toliko sansi za medalju-sumirao je utiske trećeg tamičaskog dana trener Uroš Pavlović.
Finale trke u sprintu sutra su na programu u popodnevnom terminu. Tačno u 17 časova Nebojša Grujić napašće titulu prvaka Evrope u spritnu, a sat kasnije, u poslednoj trci takmičarskog programa (17:59) pokušaće da sa svojim novim partnerom Nemanjom Stanivukovićem domogne pobedničkog postolja.

Povezana vest:  ZIMSKO PRVENSTVO SRBIJE U PLIVANJU ZA PIONIRE I MLAĐE PIONIRE