boltic torbarovSjajan učinak srpskih kajakaša prvog dana Evropskog prvenstva

Nastavak kvalifikacionih borbi na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama doneo je nove uspehe srpskim kajakašima. Dalma Ružičić Benedek, nakon što je jutros obezbedila plasman u finale u trci na 1000 metara (K1 1000 W), plasirala se i u polufinale u kategoriji 500 metara (K1 500 W) nakon što je kvalifikacionu trku završila na šestoj poziciji.
Strahinja Mladežić uspešno se plasirao u još jedno polufinale, osvajanjem pete pozicije u kvalifikacijama discipline (C1 500 M). Marko Tomićević kroz cilj kvalifikacione trke na 500 metara (K1 500 M) prošao je drugi što mu je donelo prolaz u polufinale.
Srpski četverac u sastavu Boltić, Torubarov, Holpert i Terzić sjajno su odveslali kvalifikacionu trku na 1000 metara (K4 1000 M), završili je na prvoj poziciji i time izborili direktan plasman u finale. Muški četverac uspeo je kroz ovu trku da ostvari još jedan veliki rezultat – ispunjavanje kvote za odlazak na Evropske olimpijske igre u Bakuu 2015.
Sem muškog četverca, i ženski dvojac je sjajnom trkom uspeo da obezbedi plasman u finale, ali i odlazak u prestonicu Azerbejdžana na Evropske olimpijske igre. Nikolina i Olivera Moldovan ovo su postigle drugim u kvalifikacionoj trci na 500 metara (K2 500 W). I srpski muški dvojac uspeo je da izbori direktan plasman u finale, Simo Boltić i Vladimir Torubarov to su postigli prvim mestom u disciplini K2 500 M.

Povezana vest:  VESLANJE, NA ZAGREBAČKOM JARUNU POČELA MEĐUNARODNA REGATA „KROACIJA OPEN“, Srpski dvojci bez premca