marko tomicevic k500KAJAK
Drugog dana EP u Nemačkoj na programu i prve borbe za medalje
 
Drugog dana EP u Nemačkoj naši kajakaši startovali su kvalifikacijama u najkraćoj disciplini u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Marko Dragosavljević je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo drugo mesto i plasirao se u polufinale u disciplini K1 200. U istoj disciplini u ženskoj konkurenciji Milica Starović bila je četvrta i taj rezultat je bio dovoljan za polufinale.
Dvosed u sastavu Ognjen Filipović i Marko Novaković u disciplini K2 200 ostvarili su četvrto vreme i takođe se plasirali u polufinale. Poslednje u prepodnevnom programu startovale su Nikolina i Olivera Moldovan u istoj disciplini. Posle veoma neizvesne trke i fotofiniša zauzele su četvrto mesto i plasirale se u polufinale.
U drugom delu dana su na programu i prve borbe za medalje. Naši reprezentativci će startovati u finalima u jednosedu u najdužim disciplinama.
Prva na stazu, oko 16.30 časova izlazi Dalma Benedek Ružičić u disciplini K1 1000 i pokušaće da osvoji prvo odličije za Srbiju na ovom Evropskom prvenstvu. Dan se za naše kajakaše završava trkom u istoj disciplini u muškoj konkurenciji. Dejan Pajić izlazi na stazu u 17.00 časova.
 
 
 

 

Povezana vest:  VESLANJE, SP FRANCUSKA 2015, Vasiću i Beđiku i svetsko odličje