Boltic Torubarov segedinKAJAK
Boltić i Torubarov vicešampioni sveta

Simo Boltić i Vladimir Torubrov vicešampioni sveta u konkurenciji mlađih seniora u olimpijskoj disciplini k-2 1000m. Dvosed novosadske Vojvodine osvojio je prvu medalju za reprezentaciju Srbije na planetarnom skupu u Mađarskoj, trećeg takmičarskog dana.
Deonicu od 1000m Boltić i Torubrov prevesali su u vremenu od 3 minuta 11 sekundi i 651 stotinku, stigavši na cilj iza posade Mađarske Cejner, Hufnagel (3:10,259) a ispred čamca Nemačke-Stroinski, Reušenbah (3:11,719).
Boltiću i Torubarovu ovo je prva zajednička medalja na tek drugom šampionatu Sveta u konkurenciji mlađih seniora. Njih dvojica ove godine osvojili su srebrnu medalju na Svetskom Kupu u Milanu u seniorskoj konkurenciji ali na duplo kraćoj deonici (k-2 500m), dok su pre nedelju dana na seniorskom šampionatu Evrope u Nemačkoj bili četvroplasirani u istoj disciplini (k-2 1000m).
Obojica imaju po nekoliko medalja u svojoj riznici kada su u pitanju juniorska i mlađe seniorska takmičenja. Uspeh u Segedinu je sigurno najveći, od kada veslaju zajedno, nepunih 6 meseci.
-Presrećni smo ostvarenim rezultatom. To potvrđuje da imamo kvalitet pogotovo što se radi o olimpijskoj disciplini u kojoj vidimo svoju perspektivu na takmičenjima koja dolaze u godinama pred nama. Svaka medalja je veliki podstrek. Tako je i ovoga puta-nije krio zadovoljstvo Simo Boltić koji je postao vicešampion Sveta sa nepunih 19 godina.
Učinak ostatka reprezentacije u Segedinu, ostao je u senci rezultatstkog dostignuća vicešampioskog dvoseda. Junorke u četvercu Sandra Polovina, Marija Dostanić, Biljana Relić, Ivana Janić bile su šetoplasirane u A finalu k-4 500m. Kanuista Strahinja Mladežić osvojio je 9 mesto u A finalu discipline c-1 1000m.
Aleksandar Aleksić bio je trećeplasirani u B finalu disicpline k-1 1000m, dok je junior Bojan Milinković zauzeo sedmo mesto u C finalu discipline k-1 1000m.
Sutra, poslednjeg dana SP u Segedinu, na programu su finala u disciplinama na 200 metara u sprintu i 1000m u muškoj, odnosno 500m u ženskoj konkurenciji. Srbija će imati predstavnike u 4 A finala:Junirku Mariju dostanić u k-1 500m, muški mladje seniorski četverac Lazić,Vekić, Džigurski, Palfi u k-4 1000m, aktuenog prvaka Evrope Nebojšu Grujića u k-1 200m i dvosed Boltić,Torubarov u k-2 200m.

Povezana vest:  VESLANJE, EP ZA SENIORE, BEOGRAD 2014, Spuštena zavesa na šampionat u Beogradu