moskva sp

Kajakaši uspešni na SP u Moskvi

Srpski kajakaši zabeležili su dobre rezultate drugog dana Svetskog prvenstva u Moskvi. Dan je otvorila Dalma Ružičić Benedek koja se kao druga u kvalifikacionoj trci discipline K-1 na 500 metara plasirala u polufinale. Ipak, naša kajakašica je polufinalnu trku završila na trećoj poziciji, što nije bilo dovoljno za prolaz u finale.
Plasman u polufinalne okršaje izborili su i Marko Tomićević u disciplini K-1 na 500 metara i Strahinja Mladežić u disciplini C-1 na istoj distanci. Tomićević u polufinalnoj trci nije uspeo da se izbori za finale, dok je Mladežić izborio pravo na nastup u B finalu.
Kada je došao red na dvojce srpske reprezentacije, prvo su Stefan Vekić i Luka Karanović u trci na 500 metara obezbedili prolaz u polufinale, da bi sestre Moldovan zabeležile sjajan nastup i prvom pozicijom izborile direktan nastup u A finalu na 500 metara. Vekić i Karanović su dobro nastupili i u polufinalnoj trci i time izborili šansu da se takmiče u B finalu.
Četverac u sastavu Boltić, Torubarov, Holpert i Terzić kvalifikacionu trku na 1000 završio je na drugom mestu i izborio polufinale, u kome je završio takođe na drugoj poziciji čime je obezbedio mesto u A finalu. Zbog ovog uspeha četverca, Srbija će na Svetskom prvenstvu u Moskvi imati 4 predstavnika u A finalima.

Povezana vest:  VESLANJE, Petoro novih međunarodnih sudija iz Srbije