caba siladji plivanjePočinje EP u plivanju, u bazenu osam plivača iz Srbije

Evropsko prvenstvo u plivanju počinje danas u Berlinu, a Srbiju će predstavljati 12 takmičara od kojih će prvog dana u bazen njih osam u pojedinačnoj konkurenciji, i muška štafeta.
Takmičenje na 32. šampionatu Evrope počinje kvalifikacijama u disciplini 400 metara slobodno, a u toj disciplini Srbiju predstavljaju Velimir Stjepanović i Stefan Šorak.
Šorak će nastupiti u trećoj kvalifikacionoj grupi od 9.38, a Stjepanović u petoj od 9.46.
Sa Stjepanovićem će u istoj kvalifikacionoj grupi plivati i najveći favorit za zlatnu medalju, svetski rekorder Pol Biderman, kao I Francuz Janik Anjel.
Ukoliko isplivaju dobro u kvalifikacijama Stjepanović i Šorak će nastupiti i u popodnevom delu programa kada je od 18.07 na redu finale.
Nakon njih dvojice u bazen će Katarina Simonović koja će se od 10.04 boriti za plasman u polufinale na 50 metara leptir.
Polufinalne trke su na programu od 18:14.
Danas će u Berlinu nastupiti i Petar Petrović, koji će se od 10.14 boriti za plasman u polufinale trke na 100 metara leđno. Polufinale je od 18.21.
I Čaba Silađi će danas u bazen i to od 10.52 kada je na redu njegova kvalifikaciona grupa na 100 metara prsnim stilom.
Polufinalne trke su od 18.44.
Nakon Silađija od plivača Srbije nastupa Andrea Basaraba, koja će se od 11.02 boriti za plasman u polufinale doscipline 200 metara leđno. I to polufinale je na programu danas popodne.
Ivan Lenđer i Radovan Siljevski nastupaju danas u disciplini 50 metara leptir. Lenđer je u petoj kvalifikacionoj grupi koja je na programu od 11.19, a Siljevski će u bazen nekoliko minuta kasnije u
sedmoj kvalifikacionoj grupi.
Program u prepodnevnom delu zatvaraju kvalifikacione trke u muškoj štafeti četiri puta 100 metara slobodno.
Štafeta Srbije nastupa od 11.31, a ako izbore plasman u finale, Stjepanović, Siljevski, Lenđer i Boris Stojanović će u bazen ponovo od 19.22.

Povezana vest:  VESLANJE, Poslednje pripreme pred start Svetskog prvenstva