Velimir Stjepanovic Dubai Open 2013

Vučić, Udovičić i Mali čestitali Stjepanoviću
 
Srpski premijer Aleksandar Vučić i resorni ministar Vanja Udovičić čestitali su danas plivaču Velimiru Stjepanoviću osvajanje nove zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Berlinu. 
-Fantastičnim uspehom i osvajanjem druge zlatne medalje zadivili ste Srbiju, celu Evropu i svet. Hvala vam za sve što ste učinili za našu zemlju. Ponosni smo što imamo takvog sportistu i čoveka kao što ste vi – navodi se u Vučićevoj čestitki. 
Stjepanović je danas pobedio na 200 metara slobodno, a u ponedeljak je zlatnu medalju osvojio na 400 metara slobodno. 
-Dve medalje u dve discipline dokaz su nespornog talenta našeg mladog plivača. Velimir svojim veličanstvenim pobedama zasluženo postaje idol nacije. On se i današnjim rezultatom po drugi put ove sezone pridružio sportistima koji pružaju odličan primer mlađim generacijama da trud, požrtvovanost i vera u sebe donose sjajne rezultate – navodi se u čestitki Udovičića. 
Stjepanović je rođen i živi u Dubaiju, ali se odlučio da pliva za Srbiju. Njemu je danas čestitao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 
-Na Evropskom prvenstvu obradovali ste nas medaljama u dve plivacke discipline. Svojim danasnjim vrhunskim rezultatom i na 200 metara potvrdili ste dominaciju nase drzave na ovom takmicenju. Cestitam na ostvarenim uspesima i zelim Vam jos mnogo odlicja u buducnosti – navodi se u čestitki Malog. 

Povezana vest:  Stjepanović bez finala na 200 metara delfin