boltic torbarovPrvenstvo Srbije u kajaku – kruna zlatne sezone

Predstojećeg vikenda na Adi Ciganliji, svi posetioci moći će da prisustvuju ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Srbije u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Od petog do sedmog septembra, svi zainteresovani imaće priliku da poslednji put ove sezone na delu vide kajakaše koji su obeležili sportsko leto za nama. U nedelju je na programu posebna revijalna trka poznatih ličnosti, koje će se u paru sa trofejnim reprezentativcima takmičiti u najatraktivnijoj i najbržoj kajakaškoj trci na 200 metara.
Ova godina bila je najuspešnija u istoriji za srpski kajak, budući da su naši kajakaši doveslali do čak sedam medalja na najjačim međunarodnim smotrama, Evropskom i Svetskom prvenstvu. Posetioci na Adi Ciganliji zato će imati priliku da, pored prisustvovanja zanimljivim okršajima na vodi, upoznaju osvajače medalja za Srbiju, ali i da saznaju više o kajakaškom sportu. Sa obzirom na rastuću popularnost kajaka, Kajakaški savez Srbije obezbediće ovom prilikom prijavljivanje u školu rekreativnog kajaka.
Prvenstvo Srbije počinje u petak, 05. septembra kvalifikacionim trkama, dok su dani vikenda rezervisani za finalne trke. Subota za pionire i juniore, nedelja za kadete i seniore. Prijavljeno je rekordnih 550 takmičara iz 29 klubova koji će se boriti kroz 181 trku, koliko će ih ukupno biti na programu u trodnevnoj trajanju, za medalje i pehare.
U nedelju je na programu i revijalna trka poznatih ličnosti čija imena se za sada drže u tajnosti, a centar svih kajakaških zbivanja predstojećih dana biće prostor oko sudijskog tornja i tribina na regatnoj stazi Ade Ciganlije. Od ove godine finalna trka u disciplini k-1 200m proglašena je za memorijal „Časlav Veljić“ u čast istaknutog sportskog radnika i dugogodišnjeg predsednika kajakaškog saveza Jugoslavije, generalnog sekretara Evropske kanu federacije i jugoslovenskog olimpijskog komiteta.

Povezana vest:  VESLANJE, Viktor Pivač i Martin Mačković svetski prvaci