kajak-oi ilustracijaKajakaška trka poznatih u nedelju na Adi Ciganliji

Kajakaški spektakl na Adi Ciganliji na programu je u nedelju od 16 časova, sedmog septembra. Naime, u sklopu Prvenstva Srbije u kajaku i kanuu na mirnim vodama, biće održana i revijalna trka poznatih ličnosti, koje će se u paru sa trofejnim kajakašima takmičiti u najbržoj i najatraktivnijoj trci na 200 metara.
Kao kruna najuspešnije sezone u istoriji srpskog kajaka, revijalna trka poznatih doneće gledaocima priliku da vide interesantne sadržaje. U svakom od rekreativnih kajaka veslaće po jedan od srpskih kajakaških reprezentativaca koji su ovog leta osvojili medalje na Evropskom i Svetskom prvenstvu, u paru sa poznatim osobama iz svih sfera društvenog života.
Gledaoci će biti svedoci povratka trofejnog kanuiste i osvajača medalja na Olimpijskim igrama, Mirka Nišovića, koji će se prvi put posle više od 20 godina uhvatiti vesla, doduše ovaj put u kajaku. Pozivu se rado odazvao Sava Ranđelović, kapiten VK Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, zlatni vaterpolista sa nedavno završenog Evropskog prvenstva. Njegov trener u Zvezdi i selektor u nacionalnom timu, Dejan Savić, takođe je izrazio spremnost da se okuša na kajakaškoj stazi.
Biće zanimljivo videti kako će se u novim sportskim ulozi snaći Dušan Borković, jedan od najpoznatijih srpskih vozačkih asova. Ipak, neće se samo sportisti oprobati u zanimljivoj ulozi kajakaša. Zoran Kiki Lesendrić, poznati srpski pevač, sa oduševljenjem je prihvatio poziv i istakao da se da nada da se neće prevrnuti. Očekuju se dolasci i mnogih drugih poznatih ličnosti iz svih životnih sfera, uključujući gradonačelnika Beograda, Sinišu Malog, gradskog sekretara za sport i omladinu, Slavka Gaka, generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđa Višackog, ali i jednog od najpopularnijih srpskih glumaca, Miloša Bikovića. Takođe, očekuju se i dolasci našeg uspešnog bacača kugle, Asmira Kolašinca, kao i legende srpske atletike, Danijela Daneta Korice, čuvenog trkača na duge distance.
Jasno je da nas u nedelju na Adi Ciganliji očekuje sjajna zabava, a posetioci će pre i posle trke poznatih ličnosti biti u prilici da pogledaju i neku od finalnih trka Prvenstva Srbije u kajaku i kanuu, da saznaju nešto više o sportu koji je obeležio sportsko leto iza nas, ali i da se upišu u rekreativnu školu kajaka. Naravno, s obzirom na varljivo vreme poslednjih dana u Beogradu, organizatori su napomenuli da se trka poznatih u slučaju lošeg vremena neće održati.

Povezana vest:  VESLANJE, Na Bled sa četiri čamca