Prakticni deo kursaODRŽAN TEHNIČKI KURS ZA TRENERE U JEDRENJU NA VODI
 
Tokom prethodne nedelje (10.-16. novembar) u Golupcu je održan Tehnički kurs za trenere u jedrenju na vodi. Ovaj program Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta pružio je mogućnost Jedriličarskom savezu Srbije da angažuje eksperta Međunarodne jedriličarske federacije (ISAF) Emraha Surmena.
Gospodin Surmen, koordinator za razvoj jedrenja u evroazijskom regionu, potrudio se da tokom protekle nedelje prenese svoje bogato teorijsko i praktično znanje trenerima i aktuelnim reprezentativcima Srbije.
„Veoma sam zadovoljan organizacijom, interesovanjem trenera i željom da unaprede svoje znanje. Ovo je odlična prilika da se treneri upoznaju sa mnogim stvarima u našem sportu, koje će pružiti dobre smernice za budući razvoj jedrenja u Srbiji“, rekao je Surmen.
Olimpijski komitet Srbije je, pored tehničke podrške za održavanje ovog kursa, iskoristio priliku da učesnike upoza sa programom „Karijera posle sporta“, koji se sprovodi u saradnji sa kompanijom Adecco.
Miloš Milenković, menadžer programa u Olimpijskom komitetu Srbije i Marko Milojević, koji je ispred Adecco-a zadužen za implementaciju ovog programa, predstavili su sve elemente  „Karijere posle sporta“: značaj edukacije, važnost koju trener ima u karijeri sportiste, širinu uticaja i značaj usmeravanja sportista na život koji ih očekuje po završetku sportske karijere.
Na zvaničnoj stranici Olimpijskog komiteta Srbije  http://www.oks.org.rs/olimpijski-komitet-srbije/projekti/karijera-posle-sporta/ svi zainteresovani mogu pronaći veliki broj korisnih saveta značajnih za sportiste, trenere i ljude u njihovom okruženju.
Povezana vest:  KAJAK, Tomićević: Cilj za 2016. je zlatna medalja na Olimpijskim igrama